Un nou volum de la Divus: Pinot Noir

Volens – nolens, devii metaforic după ce deguști acest vin —Divus Pinot Noir 2019 — o poezie! În volumul III, după două ediții de bestseller. Dacă sunteți un amator de Pinot Noir și căutați unul bun în Republica Moldova, cu siguranță, ați auzit deja de numele Divus, iar acum e cazul să nu ratați ultima ediție.

blank

Recolta anului 2019, 13.0% volum alcool, ediție limitată de 4000 de sticle (dintre care 500 deja au plecat), maturat 4 luni în barrique francez la a doua și a treia folosire. O singură filtrare, deci cu vârsta poate apărea un sediment rezonabil. S-a optat pentru o asemenea formulă, pentru a-i da voie soiului să-și arate caracterul, cu o atingere ușoară de lemn și invazia minimă a vinificatorului. Dacă tot e vorba de caracter știți cum i se mai spune Pinot Noir-ului: această obraznică progenitură a viței de vie!

Punct ochit — punct lovit!

blank

Vinul exprimă o bună tipicitate la toate aspectele: culoare, buchet, gust.

Un disc rubiniu strălucitor, cu o ușoară tentă cărămizie, cu arome de fructe (prune coapte, violete, lemn), cu un gust catifelat, structurat și post gust remanent.

blank

Am avut o adevărată sărbătoare să-l degust dintr-un Riedel Performance, din cristal suflat manual. Probabil, poza nu redă fidel amploarea, dar acest pahar are un volum de 830 ml și 250 mm înălțime! Și o finețeeee!

Așa vin, așa pahar!

blank

blank

Cea de-a doua noutate bună de la Divus se numește Feteasca Neagră 2019. Din nou, ediție limitată, numai 2000 de sticle (400 deja vândute), șase luni de barrique (combinație de francez cu american) și o singură filtrare.

blank

O bună amprentă a soiului, cu un caracter fructat, dar și o corpolență bine conturată (14.0% vol. alc). Un vin demn de logoul Wine of Moldova, deja cu medalie de aur la Berliner Wine Trophy.

blank

Pinot Noir-ul poate fi găsit cu 210-220 mdl pe raft, iar Feteasca Neagră cu 240-260 mdl, inclusiv on-line pe Vincuvin.

Pentru o experiență eno-gastronomică desăvârșită, vă recomand să le încercați la Divus Restaurant (fără reclamă, e o bucătărie bună aici!).

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.