Noutăți de zile mari de la MinisTerrios

Poate în anumite cercuri s-ar crede că vinificatorii se pregătesc să chefuiască… mă rog, urmează Ziua Vinului. Numai cei care au fost vreodată la crame în această perioadă, știu cum mustește, la propriu, munca în vinărie acum.

Dan Prisăcaru de la MinisTerrios Wines nu are dileme de vestimentație. Zilele acestea poartă cizme de cauciuc, doar așa, în vinărie faci față fluxului de apă și spălărilor interminabile ale vaselor.

blank

Se prelucrează Cabernet Sauvignon 2023, o nouă recoltă. Dan are propria ipoteză: 80% din calitatea unui vin se face în vie; restul 20% – e tehnologie și dedicație umană. Pentru 80% — natura, oamenii și Dumnezeu au creat condiții perfecte: strugurii de la via proprie din Haragîș au ajuns în stare ideală.

blank

O să urmeze un șir de osanale și dansuri în jurul acestor struguri, care se vor transforma în cele mai bune vinuri MinisTerrios ale anului. Evident, cu impact manual în proporție matematică de 20%, dar ca dedicație – mult mai mult.

blank

Și așa, pas cu pas, bobiță din bobiță, lădiță cu lădiță, se va face unul dintre cele mai bune vinuri ale anului. Aparent imposibil.

blank

Cab 2021 maturat 16 luni în combinație de stejar: „fute francez” nou, împreună cu barrique la prima și a doua folosire. Doar 1980 de sticle.

La fel și Merlot, doar 2000 de sticle, fiecare îngrijită manual. O mie, două mii de lucruri aparent imposibile.

blank

Sa zic ce vinuri sunt, înseamnă să nu spun nimic!

Vor fi, evident, la Ziua Vinului în PMAN: Merlot 2021 și Cabernet Sauvignon 2021, într-o serie fantastică, super-limitată…

blank

Alături de bătrînul Roșu Împărat (în ediție nouă, 2021), pe care lejer îl putem eticheta ca, nici mai mult, nici mai puțin – unul dintre cele mai bune vine roșii din Moldova!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.