Viorica de la Vinăria din Vale, în top 10 mondial la Effervescents du Monde

La Ziua Vinului am dat peste o noutate care trecuse cumva pe lângă mine. Spumantul Viorica de la Vinăria din Vale a intrat în top 10 mondial la concursul specializat Effervescents du Monde.

blank

Cea de-a 20-a competiție anuală “Effervescents du Monde”pentru cele mai bune vinuri spumante din lume a avut loc la finele anului trecut, la Château des Ravatys la Saint Lager din regiunea viticolă Burgundia din Franța.

blank

La competiția “Effervescents du Monde” au au participat peste 20 de țări, peste 500 de mostre de vin, peste 80 de judecători experți internaționali, inclusiv 50% din afara Franței. Moldova figurează în top alături de câteva șampanii și cremante de top din Franța, Cava din Spania, dar și brut din Brazilia! 

blank

Elegant și intens, spumantul a reușit să cucerească experții internaționali prin aromele sale de miere de albini, flori de salcâm cu note de piersică galbenă. Demisec, cu un conținut moderat de alcool, 12%, foarte bun de savurat la brânzeturi nobile.

blank

De altfel (sper să nu-mi sară pudicii în cap), văd acest spumant ca un top pentru cocktailul Hugo. Încercați, nu veți regreta. 

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.