Un divin din Moldova ia Marea Medalie de Aur la Spirits Selection

Divinul „Victor” din colecția de aur a companiei Călărași-Divin a luat Marea Medalie de Aur, dar și mențiunea „Revelația concursului”, la Spirits Selection by CMB. Rezultatele concursului au fost publicate pe site-ul competiției, iar divinul moldovenesc este cap de afiș.

blank

Ca să obțină Marea Medalie de Aur, divinul a trebuit să obțină cel puțin 92 de puncte din 100, la degustarea în orb. Mai mult decât atât, toate probele care au luat Marea Medalie, au fost re-degustate în ultima zi a competiției de un juriu format doar de președinți de comisie. Doar un produs din categoria a fost inclus în „Internation Revelations”, ceea ce înseamnă că și aici divinul „Victor” a luat punctaj maxim, fiind cap de listă.

blank

Pe site-ul producătorului, „Victor” apare la un preț de 910 mdl (45 euro). Se spune că este produs din distilate de vin cu vârsta medie de maturare de 15 ani. Un divin de culoare atrăgătoare, de la auriu închis spre culoarea chihlimbarului. Se caracterizează printr-un buchet rafinat, nuanţe de ciocolată şi raşină şi un gust plin, moale cu postgust de lungă durată.

blank

O altă companie din Republica Moldova s-a impus cu 2 medalii de aur și alta de argint.

Bardar de 10 ani, dar și Bardar de 25 ani au fost recompensate cu Medalia de Aur, în timp ce divinul de 5 ani, de la aceeași companie, s-a ales cu Medalia de Argint.

blank

Spirits Selection by CMB s-a desfășurat în perioada 28 septembrie – 1 octombrie în Treviso, Italia.

blank

2383 de distilate din 57 de țări (de pe 5 continente) au fost evaluate, în orb, de un juriu internațional de experți.

În premieră, am avut ocazia să reprezint Republica Moldova în acest juriu.

blank

Whiskey, Cognac, brandy, rum, vodka, gin, piscos, grappa, baijiu, tequila, dar și alte spirtoase din toate colțurile lumii au fost în lumina reflectoarelor la Treviso.

blank

În afara competiției, am avut parte de master-classuri cu diferite băuturi, dar și vizite la distilării cu mare tradiției din Italia.

blank

blank
blank

You may also like...

2 Responses

  1. blank gheorghe spune:

    felicitari colectivului vinariei Bardar cu inaltimile cucerite si sunt sigur ca nu va veti opri aici . Ma mindresc ca sunt Bardarean.

  1. 1 februarie 2024

    […] viziunea mi s-a schimbat după ce am participat, în premieră, în Italia, ca degustator la Spirits Selection by CMB. Am descoperit o lume foarte variată de băuturi, cu specific național, cu încărcături […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.