IWCB: Prima zi de degustări

1 684 vinuri au fost înscrise la International Wine Contest Bucharest (IWCB), cel mai mare concurs de vinuri din Europa de Sud Est, care a debutat astăzi la București. Este vorba de o limită auto-impusă, înscrierea fiind închisă înainte de termenul limită.

blank

Concursul se desfășoară la ARCUB, un frumos centru cultural din orașul vechi, restabilit recent.

blank

blank

Ne urează bun venit Cătălin Păduraru, CEO IWCB.

blank

Înainte de a trece la degustări, reușim să tragem un ochi prin frumoasa galerie.

blank

Și chiar facem un „selfie al picioarelor” cu Diana Pavelescu, „wine-ambasadoarea” din România, cu care ne întâlnim mai des prin străinătăți decât acasă.

blank

Hai la muncă! Avem de degustat 50 de vinuri azi. Tastingul are loc într-o adevărată atmosferă de muzeu!

blank

Sunt aproape 60 de jurați din 22 de țări. Printre ei și Ion Luca (Carpe Diem), alături de energica Livia Gârboiu, de la crama cu același nume din România.

blank

La o altă masă – doamna Ellizaveta Breahnă, de la Oficiul Național al Viei și Vinului.

blank

În comisia din care fac parte, am degustat astăzi vinuri rose și spumante. 50 shades of pink, la propriu.

blank

Se punctează pe tablete, ceea ce într-un fel ușurează efortul nostru.

blank

Se vor degusta, conform regulilor OIV, cel mult 50 de vinuri, până la amiază. Chiar dacă pare o muncă foarte ușoară, ieși oarecum stors de puteri de la aceste degustări.

blank

După ce au fost punctate în orb vinurile, după ce s-au pus notele și rezultatele nu mai pot fi influențate, sticlele sunt deschise. Fiecare jurat poate vedea conform codului atribuit ce vin și cum l-a punctat.

blank

În comisia mea, surprinzător, un vin din Moldova a luat cele mai multe puncte. Și eu habar n-am avut că este din Moldova. El nu-i în această imagine și nici eu nu voi da numele până nu sunt publicate rezultatele oficiale.

blank

Din ce am observat, vinurile din Moldova sunt apreciate destul de bine, pe unde se putea și mai bune, unde nici eu n-am așteptat așa rezultatele: degustările în orb aduc întotdeauna surprize.

blank

Mai avem trei zile de degustări în față, să sperăm că vor fi toate atât de interesante ca prima zi. Până atunci, mai gustăm din ce fac bine frații români.

blank

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.