Nou: Saperavi de Purcari și Pinot Noir de Purcari Limited Edition

Sunt profund impresionat de două noutăți marca Purcari: Pinot Noir 2020 Limited Edition și Saperavi de Purcari 2020 Limited Edition. Cel puțin unul dintre ele pleacă automat în topul celor mai bune lansări ale acestui an.

blank

Începem cu PN: această obraznică și capricioasă progenitură a viței de vie dă uneori și cele mai rafinate vinuri. Un Pinot Noir de mare clasă! Uitați-vă ce culoare. Roșu purpuriu fascinant, strălucitor, transparent.

Tipicitatea continuă aromatic: nuanțe de violete, fructe de pădure, zmeură! Iar gustul încununează opera: rotund, moale, plăcut, catifelat!

blank

Nu știu cărei persoane din Purcari trebuie să-i mulțumim pentru acest vin, de la viticultori, la enologi — un mare respect. Așa Purcari vrem!

M-am „jucat” cu acest vin în toate paharele pe care le am în wine bar: o adevărată revelație s-a dezlănțuit în burgundul de la Zwiesel (un set de 6 pahare costă 1430 mdl; credeți-mă odată în viața pentru așa senzație — merită).

blank

Roada anului 2020, 13.5% vol.alc, jumătate de an la barrique.

Primul oaspete la Purcari Wine Bar căruia i-am dat să deguste Pinor Noir-ul a spus așa: dă-mi o ladă! Cu așa vinuri e simplu să lucrezi.

Apropo de detalii: pe „contră” s-a strecurat discret un cocoș galic. Detaliile contează.

blank

La polul opus acestui vin — mă refer la stil — se situează cea de-a doua noutate. Saperavi de Purcari Limited Edition 2020.

blank

Vă dați seama din aspect: care e PN și care Saperavi.

Finețea își dă bătălie cu caracterul în aceste două pahare.

blank

„Sângele Domnului”, rubiniu foarte intens, cu caracter puternic, brut, dur, cu explozie de arome (fructe negre bine coapte, prune afumate, ciocolată), cu un gust lung, perceptibil. Scutură fiecare papilă acest vin și cred că îl va „simți” chiar și ortodocșii care spun că nu pricep în vinuri.

blank

N-ai cum să nu deosebești acest vin de altele.

Ambele noutăți costă 190 mdl. Abia au ajuns la Purcari Wine Bar, iar zilele următoare vor cuceri și restul țării. Recomand cu drag! 😉

blank

You may also like...

1 Response

  1. blank Valentin spune:

    Mulțumim pentru recomandare. L-am și achiziționat, azi, la eveniment. Își așteaptă ocazia 🙂 O curiozitate – limited edition din cîte? De obicei este menționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.