La Chișinău a început concursul Black Sea Region 2017 & ExpoVin Moldova

Concursul de vinuri Black Sea Region 2017 și târgul ExpoVin Moldova au început, astăzi, la Palatul Republicii din Chișinău.

blank

Atenția comunității de vinuri este îndreptată, în primul rând, asupra concursului: Black Sea Region 2017 este una din cele 22 de competiții din lume patronate de OIV. Concursul din Chișinău poate nu impresionează prin numărul mare de probe – peste 440 de mostre din mai multe țări – în schimb, calitatea juriului este foarte înaltă.

blank

Printre oaspeții veniți la Chișinău cu această ocazie se numără Jean Marie Aurand, directorul OIV; Chan Jun Park, directorul Asia Wine Trophy; Valeriu Cotea, președintele Comisiei Oenologie a OIV, etc.

blank

Concursul are loc după cele mai dure reglementări existente: anonimatul complet, cel puțin 70% din experți străini în comisii, nu mai mult de 30% din probe primesc medalii, 50% din probe – din străinătate, prelucrare electronică a rezultatelor.

blank

La etajul doi al Palatului Republicii a fost amenajată și o zonă de degustare pentru profesioniști, cu probele înscrise în concurs.

blank

Sunt vinuri din Republica Moldova, România, Georgia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Rusia.

blank

Multe dintre vinuri încă nu au fost scoase pe piață.

blank

blank

România este reprezentată de mai multe crame în concurs.

blank

Iar georgienii au venit nu doar cu vinuri la Chișinău.

blank

În paralel cu concursul de vinuri, la parterul Palatului Republicii are loc și o expoziție specializată: tehnologii, vinuri, viță de vie, etc. Intrarea este liberă, așa că îndrăzniți le degustări. Evenimentul va dura până la 18 februarie.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.