No, fain la Central Park Wine Festival!

Guest post de Tolea Cibotari:

Weekend-ul trecut, am putea spune că a început mai devreme la Cluj. S-a reînfăptuit o “Mare Unire”, asemănatoare cu cea din 1918, doar că de data aceasta zonele tradiționale au avut alte obiective.

blank

Peste două mii de etchite de vin , zeci de food truckuri, live cooking shows, concerte live – activități pentru toate vârstele. Clujul s-a transformat, în perioada 29 august – 1 septembrie, într-o hartă a vinurilor de calitate. No, hai’ sa vă povestesc cum a fost.

Sincer, cu toate că era tare așteptat acest festival, am rămas puțin indignat de faptul că la intrare trebuia sa achiziționezi pahar, care era din plastic și avea o formă nu tocmai potrivită pentru aprecierea vinului. Mergem mai departe. Primul lucru pe care l-am facut, am început să-i caut pe ai noștri, ardeam de nerăbdare să revăd etichetele, oamenii de Acasă.

blank

M-am blocat pentru câteva secunde pentru că, efectiv, nu știam de unde să încep, la cine să mă apropii prima dată. În fine, m-am  decis eu și primul stand la care m-am dus a fost Carpe Diem. Ne așteptau doua fețe zâmbitoare, tinere, care ne-au întâmpinat la fel de frumos cum știu să o facă moldovenii. Pe langă vinurile excepționale, au pregătit și un platou cu struguri,  mere, nuci de acasă, care au făcut companie perfectă unui Femme Fatale.

blank

Au urmat apoi, vecinii de la Fautor. Chiar îmi era tare dor să gust dintr- un Tempranillo, Negre și, desigur, din gama Aurore. Vinuri excepționale, o diversitate de cupaje si etichete foarte interesante.

blank

Mai departe au urmat „Oameni buni”, oameni deschiși, sinceri si mereu gata sa te ajute. Domnul Ștefan si doamna Viorica Ombun de la Produse Moldovenești ne-au oferit cred că, cea mai mare diversitate de vinuri din festival.

blank

Un stand foarte frumos amenajat și oameni dispuși să stea la o poveste despre ce anume iți turnau în pahar.

Cum stăteam și povesteam cu cei de la Chateau Vartely, privirea mi-a sărit la standul lui Andrei Știrbu și cei de la Doina Vin.

blank

Acolo m-am și oprit prima seară. Ne-a oferit cel mai bun ce avea, iar cozile mari de la „căsuța” lui Andrei au făcut ca unele vinuri să nu mai fie la stand din ziua a treia. Aici am încheiat prima zi a festivalului, mai exact ajunși pe Cetățuie cu o sticlă de vin bun.

blank

A doua zi am avut ca scop să încercăm ceva nou, ceva asemanator cu începutul de toamnă și aromele de sfârșit de vară. Exact asta am gasit la prietenii noștri de la Purcari.

blank

Un Traminer excepțional, bogat în arome, care iți aduceau aminte de gustul copilăriei… dulceață de petale de trandafir, arome de fân cosit. Foarte, foarte bun. Musai să-l încercați, nu o să regretați.

blank

Zilele ce au urmat au fost asemănătoare cu ce am povestit mai sus, am stat practic lipit de cei de Acasă. Și asta nu doar eu. Cea mai aglomerată zonă a fost cea a Republicii Moldova. De fapt, nici nu mă miră cumva faptul ăsta. Știu să impresioneze ai noștri și asta au demostrat și în Ardeal. Mândru de moldovenii mei!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.