Ghid anti-Covid: noutățile vinicole ale sezonului

Fine Wine Guide [2020] Vinuri noi” este titlul unui catalog al principalelor noutăți vinicole ale sezonului, editat de subsemnatul.

blank

Publicația conține o prezentare a 45 de vinuri noi, din recolta anului 2019 sau din ediții mai vechi, dar care au apărut abia acum pe piață. Sunt trecute în revistă aproximativ 20 de vinării mari și mici din Republica Moldova, dar și sursele on-line care au vinuri în vânzare.

blank

Pandemia ne-a lipsit temporar de platformele tradiționale pentru noutăți vinicole: ProWein, Vernisajul Vinului, concursurile și expozițiile de vin. Nici măcar în vinoteci nu s-au organizat prezentări. Pentru a suplini deficitul de comunicare, am încercat să adunăm la un loc principalele noutăți vinicole ale sezonului.

În carantină, lucrul a fost mai complicat ca de obicei. Restricții de comunicare, de circulație, localuri închise. Chiar adunarea probelor a fost în sine o probă complicată.

Publicația a fost elaborată cu suportul Oficiului Național al Viei și Vinului.

“Acum, mai mult ca niciodată, este actual mesajul de susținere a producătorului local. Avem o ofertă bogată de vinuri noi din recoltele anilor precedenți. O parte dintre noutăți le puteți afla din acest ghid. Vă îndemnăm să le descoperiți, să le gustați, să vă bucurați de munca viticultorilor și vinificatorilor, care dau ce-i mai bun, prin munca și dedicația lor, și care știu să exploreze un terroir unic”, a declarat Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului.

blank

Ghidul poate fi vizualizat și descărcat gratuit pe pagina https://finewine.md/fine-wine-guide-2020.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.