Motive noi de la Vinăria din Vale

Pentru fericire nu-ți trebuie o mie de motive, sunt suficiente și câteva, să zicem cinci. Dar, contează ca aceste motive să fie noi, să vină cu o curiozitate, cu o descoperire și, apoi, ca o satisfacție a lucrului bine făcut. Atare cinci motive are Vinăria din Vale.

blank

O serie care înlocuiește gama clasică, un update pe interior și exteriorul sticlei. M-am deprins atunci când primesc vinuri la degustare, să le evaluez inițial fără a cunoaște prețul. Îmi setez astfel o proiecție asupra gamei, iar calibrarea (foarte bun; ok; bun dar scump) vine în momenul în care aflu prețul. Aici suntem la capitolul foarte bun raport preț-calitate.

blank

Feteasca Albă are o tradiție bună la Vinăria din Vale. Roada 2019 nu dezamăgește. Prospețime, tipicitate, lejeritate. E un vin care merge foarte bine alături de tradiționalele gustări de vară la moldoveni. Eu mi-am amenajat celebrul platou „Doina”, cu o pâinică bună de la iepuraș… Mamă, cât de simplu și de bun!

Fetească Albă cu IGP „Valul lui Trăian”, de pe o parcelă de 3.7 hectare.

blank

Dacă vreți ceva mai sofisticat, mai cu corp și mai intens aromativ, poftim un alt motiv. Rose 2019 Cabernet Sauvignon. 13.5% volume alcoolice și o culoare foarte frumușică, de Provence.

blank

Iar în arome, ca la carte: zmeură, fragi, căpșuni.

blank

Iar pentru serile mai răcoroase, avem alte trei motive în roșu. Cabernet Sauvignon 2017, Merlot 2-17 și Feteasca Neagră 2018, toate proaspete, nebaricate!

blank

Am deschis deocamdată doar FN și am punctat tot ce trebuia acolo: cuioșoare, fructe de pădure, ușor tanin. La fel, cu IGP „Valul lui Trăian”, de pe o parcelă de 15.4 hectare, cu maxim 10 tone la hectar, însemnând un randamint mai mic, dar o calitate mai mare a strugurilor.

blank

Toate motivele au pe spate semnătura oenologilor de la Vinăria din Vale, dar și descrieri exhaustive, cu sugestii de asociere gastronomică.

blank

Vă mai trebuie și alte Motive?

Ah, da! Principalul motiv: le găsiți cu 69 – 86 lei în vânzare și, acest preț, vă spun sincer: e un argument serios, măcar să le încercați!

Felicitări VV pentru această gamă!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.