Nou de la Vinăria din Vale: Feteasca Albă & Neagră 2016

Vinăria din Vale a lansat două vinuri noi: Feteasca Albă 2016 și Feteasca Neagră 2016, ambele certificate cu Indicație Geografică Protejată „Valul lui Trăian”.

blank

Am avut onoarea să le degust, printre primii, la standul companiei de Ziua Națională a Vinului, unde am ținut un master class. Vinuri proaspete, la propriu și figurat, îmbuteliate chiar pe 06.10.2017 — o să vă convingeți personal pe contra etichetă.

blank

„Împărtășește ceea ce faci mai bine” este sloganul companiei, care de altfel se pretează foarte bine pe aceste vinuri. Compania îmbuteliază vinuri din Feteasca Albă printre primii în Moldova, an de an, tot mai bune.

blank

În pahar avem un veritabil vin din soi autohton: transparent, cu reflexii gălbui, abundent în arome de miere de albine, flori și caise albe. Elegant și cu o aciditate vioaie, care te provoacă la un pește sau bucate din carne de pui.

blank

De cealaltă parte, Feteasca Neagră 2016 uimește ochiul prin nuanța sa rubinie și aromele intense de vișine (în suc propriu). Chiar dacă este un vin foarte tânăr, recomand să-l țineți deschis 5-10 minute înainte de consum, ca să se liniștească nițel aromele de la fermentarea malo-lactică. Iar, când o să aveți în ceaun un pui tânăr și un caș alături — ian să vedeți ce pereche bună o să facă această Fetească! Am notat imediat acest vin pentru Top 5 vinuri roșii ieftine, dar bune, care iată-iată se coace pe blog.

blank

Am apreciat mereu Vinăria din Vale pentru raportul corect preț-calitate (vinurile costă în retail 60-70 lei!), pentru plantațiile masive de vii proprii, care apropo se află în sudul țării, pe undeva lângă lacul Beleu și unde Prutul se revarsă în Dunăre.

blank

Anterior, am apreciat Chardonnay 2015 — remarcat cu bronz la Decanter și aur la Concours Mondial de Buruxelles, într-o lume plină de vinuri din acest soi!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.