Nou: gama Autentic, de la Chateau Cojusna

Chateau Cojusna are o gamă nouă de vinuri, de toată frumusețea, cu genericul Autentic — vinuri cu Indicație Geografică Protejată „Codru”.

blank

O să încep cu bomba care m-a lăsat fără cuvinte. Sauvignon Blanc 2019, un vin exploziv, stil neozeelandez, bogat în arome de fructe exotice, citrice, agriș, frunze de tomate.

blank

Gustativ urmează revelația din arome, cu o aciditate care-ți scrâșnește plăcut dinții și un finiș plăcut, foarte răcoritor. Extraordinar alături de somon, roșii cherry și ruccola (joi scriu rețeta). M-a uimit foarte tare acest SB!

blank

În linia noutăților albe bune se înscrie și o Feteasca Albă 2019, certificată IGP „Codru”, cu arome de vițe de vie în floare, gust lejer și doar 12% alcool!

Pentru amatorii de roze, Chateau Cojusna a vinificat un Cab din roada 2019, de o culoare roze elegantă, sclipitoare, cu nuanțe de fructe exotice și căpșuni în arome. Se potrivește alături de bucate din carne albă, gustări mediteraneene sau fructe exotice.

blank

Noutăți bune și în zona vinurilor roșii. Un Merlot 2017 Autentic, maturat 12 luni la stejar, cu tot ce trebuie la el: arome de vișine, fructe de pădure; ușor condimente și gust rotund, moale.

blank

Iar pentru amatorii de ceva mai sofisticat, există un cupaj de Cabernet Sauvignon și Feteasca Neagră, roada anului 2018, maturat 12 luni în butoi de stejar. Fructe negre uscate (coacăză, prune), alături de note condimentate. Corp mediu spre lung, cu tanin dens, care-l recomandă ca un bun însoțitor alături de carne la grătar.

blank

Am avut o plăcere enormă de la degustarea acestor vinuri! Ele pot fi găsite în vânzare în rețeaua Alcomarket, inclusiv on-line, la un preț de 114 lei.

blank

Și, însăși vinăria, este o bijuterie care merită neapărat descoperită. E situată în regiunea vinicolă Codru, la 15 km de Chişinău și dispune de o fabrică modernă de producere a vinurilor şi divinurilor, dar şi de un complex turistic frumos. 

Când se anulează carantina, vă recomand neapărat s-o vizitați, aveți ce vedea!

Până atunci, savurați din fotografii și din vinuri!

blank
blank

Mai multe despre acestea, dar și despre alte vinuri noi, în curând, în ediția Fine Wine Guide 2020 dedicată noutăților acestui sezon!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.