Nou: Blanca 2020 Fautor Winery

Prognoza meteo indică pentru această săptămână șanse de ploaie 60-80% aproape zilnic. Observați și singuri, în fiecare dimineață ghicim: astăzi cam pe la ce oră va ploua?! Iar gurile rele spun că aproape toată vara ar putea fi așa.

Dacă vreți să păcăliți organoleptic această vară, există o soluție. Se cheamă Blanca 2020 de la Fautor Winery. Am prins aseară soarele în pahar cu acest vin, la propriu și figurat.

blank

Am deschis sticla în ideea doar de a degusta noua recoltă, dar nici nu m-am prins când s-a terminat paharul. Rece, răcoritor, suav! Un vin sinonim cu soarele.

blank

Eu deja îs cam lup bătrân și nu mă las convins chiar din primul pahar. L-am mai lăsat, am mai făcut treburi prin casă, am mai servit un pahar, am dat și soției să guste. Bun, bre!

Vin de vară, de băut și băut! Pe cât de simplu, pe atât de agreabil.

blank

Este a doua ediție cu această etichetă. În 2020, vorbim de asamblaj din Albarino (90%) și Fetească Regală (10%). Fautor Winery îngrijește 3 hectare de Albarino — un soi de origine spaniolă — în satul Romanovca, raionul Leova, dar și Feteasca e de la ea de-acasă. Într-un anumit fel, acest vin transmite energia soarelui spaniol, pe pământ moldovenesc.

blank

În pahar avem un galben cu nuanțe verzui, cu arome citrice și florale, cu gust mediu, răcoritor. 12.5% vol. alc. Nu trebuie să o faceți pe snobul cu acest vin, să inventați arome, să rotiți și răsuciți: pur și simplu, serviți-l rece.

blank

Îmi place totul aici: sticla, eticheta, prețul (120-130 mdl pe raft; 115 mdl la producător) și însăși vinul. Ce să spun?! Mai cu soția, mai singur, am servit aseară sticla, iar azi am alergat 10 km fără niciun fel de consecințe; pentru mine a doua zi e tot un indicator bun despre vin. O ediție de 8000 de sticle.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.