Nou: Chateau Cristi Late Harvest 2020

Chateau Cristi și-a completat tabla de șah cu o regină. Cabernet Sauvignon Late Harvest 2020. O forță lăuntrică mare, acoperită de o eleganță deosebită…

Am încercat să spun cu propoziția de mai sus că mi-a plăcut foarte mult acest vin. Nu sunt cel mai mare fan al vinurilor dulci, dar în cazurile specifice, aș renunța, la desert, la toate prăjiturile și torturile din lume, pentru un late harvest (cu o brânză cu mucegai, de exemplu).

blank

Priviți numai cât de strălucitor este acest vin!

Struguri de Cabernet Sauvignon din roada anului 2020, prielnic pentru așa vinuri, cu toamnă târzie, fără ploi.

blank

Culoare „roz somon”, cu un buchet foarte intens, cu arome de dulceață de gutui (o simte chiar și cel mai neantrenat degustator), cireșe și gem de căpșuni. Gustul este plin, dulce, dar nu în exces, astfel ca să „închidă” dorința de a mai savura un gât.

Fermentația alcoolică s-a oprit la o gradație alcoolică de 10.5% vol. alc., cu un conținut de zahăr relativ redus pentru categoria sa: 101 gr/dm3 și o aciditate titrabilă de 5.2.

blank

Un vin frumos ca o zi de toamnă.

blank

Un vin gustos ca o zi de toamnă.

blank

Producătorul recomandă să-l asociem cu bucate picante, foie gras, deserturi și chiar carne la grătar. Eu — după degustarea „de serviciu” — o să-l mai încerc odată acasă alături de cea mai „puturoasă” brânză pe care o am în frigider. Mi se pare că are forța aromatica necesară să astupe chiar și cele mai intense mirosuri.

blank

Au fost îmbuteliate 3000 de sticle, găsiți vinul în vinoteci cu 290-320 mdl. Cheers!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.