Noutăți în portofoliul Aurelius

Am degustat ieri o nouă linie de vinuri de la Aurelius. Cunoaștem acest brand după lansarea cu succes pe piață cu spumantele Charmat, dar și cu un emblematic Bordeaux blend (premiat cu aur la toate concursurile la care a fost trimis).

Sunt patru vinuri albe din roada anului 2020 și patru roșii baricate, recolta 2018.

blank

La albe, vorbim de trei mono-soiuri: Chardonnay 2020, Viorica 2020, Feteasca Regală 2020, dar și un cupaj de Chardonnay, Sauvignon Blanc și Traminer 2020.

blank

Impresia generală este foarte pozitivă: vinuri proaspete, curate, bune.

Avem un Chardonnay galben-pai, cu aromă (cum e scris pe contră: „aristocratică”), de mere verzi, ananas și miere.

blank

Și Viorica satisface toate așteptările. Multe flori de salcâm în pahar, susținute cu note ușoare de citrice, mere galbene și caise confiate.

blank

Neașteptat pentru mine, favoritul la albe a fost cupajul. Zic, neașteptat, pentru că mă încordează un pic noțiunea de Traminer în Moldova, dar aici totul pare foarte bine echilibrat: parfum VS gust, fără excese, ușor, agreabil. Vin bun, într-un cuvânt.

blank

La roșii, avem de a face cu Feteasca Neagră, Merlot, un Cabernet Sauvignon și un asamblaj; toate din recolta 2018, maturate 12 luni în butoi de stejar.

blank

Aici avem Feteasca Neagră, un pic ușoară la corp, dar frumoasă la culoare și ofertantă la arome de fructe de pădure și cuișoare.

blank

Găsim o tipicitate bună și la Merlot, și la Cabernet Sauvignon. Merlot-ul este purpuriu, generoas în fructe negre coapte, gem de mure și note de flori de violet, în timp ce CS este mai zvelt, ca la carte, cu buchet de prune, coacăză și tabac.

blank

Vinurile pleacă la 100 mdl de la producător (cele albe) și 120 roșiile. Le puteți comanda direct de la producător, la telefonul +37379143298.

Vă recomand să le luați pe rând, puțin câte puțin. Sănătate și noroc!

blank

Aurelius este o divizie a vinurilor de calitate, deschisă de către omul de afaceri Aurel Morar împreună cu familia.

You may also like...

1 Response

  1. 27 iulie 2022

    […] care-l are din abundență țara noastră: strugurele. Mi se pare că asta vrea să sugereze logoul Aurelius, un strugure stilizat din lingouri de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.