Nou: Novak Limited Edition

Demult n-am avut o săptămână atât de bună din punct de vedere al vinurilor bune. Noutăți mari de la micii producători! Mai întâi Ilie Gogu ne-a surprins cu primele rândunele din 2019, apoi Ion Luca a prezentat primul brut natur din Moldova, ca mai târziu Dan Prisăcaru să lanseze un veritabil Ice Wine 2018. Iar ca să fie tot tabloul complet: la sfârșit de săptămână, Andrei Novak din Găgăuzia vine cu o superbă ediție nouă de vinuri roșii.

blank

Primul lucru care i l-am spus lui Andrei despre noile vinuri: îmi place stilul, sunt mai aproape de vița de vie decât de pădure. Fructul e mai important ca lemnul!

Deschidem rubrica celor trei crai roșii de la sud cu un superb Cabernet Sauvignon 2017. Ediție limitată, 5900 de sticle, 14% vol. alc., șase luni de barrique și o excelentă corelație dintre fructe negre de pădure, ciocolată și vanilie ușoară.

blank

Altă noutate se numește cupaj de Merlot 75% și Cabernet Sauvignon 25%. Stil bordolez, culoare rubinie, arome de fructe roșii, coacăză, vișine și condiment. La fel, a fost maturat în butoi de stejar francez (combinație de Transilvania Bois și Seguin Morreau) timp de șase luni. Alcoolul de 14.5% și taninurile îi asigură un corp plin, numai bun de combinat cu un frigărui sau steak.

blank

Cupajul a fost îmbuteliat, de asemenea, într-o ediție de 5 900 de sticle.

blank

Și ultimul, dar nu cel din urmă vin nou de la Novak se numește #2 Red Blend 2017, reprezentând un asamblaj mai sofisticat: Saperavi 50%, Merlot 25%, Cabernet Sauvignon 20% și Feteasca Neagră 5%. Vai, numai eticheta cât e de frumoasă!

blank

Conținutul sticlei e pe măsura ambalajului. În arome predomină fructele de pădure, murele și nuanțele fine de piper alb. Ca și în cazul fraților săi, vinul s-a odihnit șase luni la barrique, are 14% vol. alc. și este turnat în aceeși serie limitată de 5 900 exemplare.

Vinurile vor fi prezentate vineri, în avanpremieră, la Vernisajul Vinului, iar în curând vor apărea și în vânzare, la preț de aproximativ 200 de lei bucata. Un preț foarte onest pentru ce se propune!

Mergeți la Vernisaj și degustați numaidecât vinurile noi de la micii producători!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *