Nou: Feteasca Regală 2020 Fautor Winery

A doua oară în această lună trăiesc satisfacția mare a chestiunii simple și, în ambele cazuri, acest sentiment este legat de numele Fautor Winery. Recomandam anterior vinul Blanca 2020, ca „simplu și agreabil”, iar astăzi rămânem în același registru, dar cu un alt nume: Feteasca Regală 2020.

blank

Ori îmbătrânesc, ori poate prind la minte, dar la vinurile albe mi se întipărește un șablon: trebuie să fie proaspăt, accesibil (ca preț și disponibilitate pe raft), trebuie să fie ușor de băut și, în general, să provoace plăcere (mai ales a doua zi). Din această galaxie face parte Aurore Feteasca Regală.

blank

L-am deschis la meciul Germania-Anglia din Campionatul European și vreau să vă răstorn mitul că fotbalul vine la pereche exclusiv cu berea. Nu alegeți voi vinul corect!

Era cald inițial și a trebuit să pun un cub de gheață ca să ajungă la temperatura bună. Știu că sună criminal, dar dacă am de ales între a servi un alb cald și unul ușor diluat cu gheață, aleg varianta 2. Mai ales că nu am dictat eu începutul meciului, ci arbitrul și a trebuit să mă conformez realității.

blank

O experiență regală

Când a ajuns la temperatura numai bună, am încercat un act de corupție. Îi dau soției să guste — care optase pentru un alt vin — cu cuvintele: „ian’ vezi, nu-i mai bun ăsta?!”. Un „da” categoric și „influencer”—ul din mine triumfă! Nu poți repurta victorie mai mare decât în convingerea jumătății.

blank

Organoleptic vorbim de un vin alb cu accent galben-verzui, cu arome discrete de flori, pere verzi și ușor caise. Doar 12% volume alcoolice, ceea ce îl face ușor de băut. Vin cu Indicație Geografică Protejată „Valul lui Traian”, acolo unde se află viile și crama Fautor.

Găsiți nou vin în magazine, vinoteci, dar și on-line. Pe Vincuvin văd că este la ofertă: 125 mdl plus un pahar cadou.

PS: Să nu credeți că sunt doar noutăți „simple” la Fautor. E gata o nouă ediție, 2018, a complexului Fumee Blanc. Așteptăm să se răcorească un pic sau o cină mai gastronomică și-i dăm cep!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.