Noutăți în ediție limitată Purcari

În lipsa expozițiilor și saloanelor de vinuri, câteva noutăți au trecut parcă neobservate în gama de vinuri Purcari. Vorbim despre mono-soiurile Feteasca Neagră și Shiraz, care completează o gamă nouă, în care apăruse anterior Traminer și Malbec.

Este pentru prima dată când Purcari produce aceste mono-soiuri, până acum ele fiind prezente doar în blenduri (în Vinohore). Se întregește o gamă nouă, foarte atractivă din perspectiva prețului raportat la calitate.

blank

Îmbuteliate în ediții limitate, în sticlă burgundă, îmbrăcate în „haine frumoase”. Dar — așa cum nu haina îl face pe om — nu sticla dictează calitatea vinului. De aceea, vom pleca imaginar în micro-zona Purcari, acolo unde soarele, pământul, clima și oamenii dau naștere celor mai bune vinuri roșii din Moldova. Așa e din 1827 și mă conving zilele noastre că această micro-zonă e un rai al nostru pe Pământ.

blank

Deja al doilea sezon observ personal că tot ce se recoltează la Purcari (mă refer anume la micro-zonă, nu la toate suprafețele holdingului), se strânge doar manual și doar în lădițe. Procedură un pic mai complicată, dar care înseamnă mai multă calitate în vin.

blank

Shiraz 2019 a fost fermentat 100% în vase de inox, la temperatură controlată, după care au urmat 12 luni de barrique francez, iar apoi câteva luni de odihnă la sticlă.

blank

Este o enigmă în denumirea acestui soi. E numit în Syrah în „lumea veche” (Franța), iar în cea nouă — Shiraz (Australia). Stilul de la Purcari se apropie mai degrabă lumii noi, cu un roșu intens, cu arome de coacăză, afine, nelipsitul condiment, dar și o ușoară adiere de lemn.

Mi-a plăcut foarte mult, e un vin foarte „suculent”.

blank

A doua noutate, de ceva timp disponibilă pe raft, e Feteasca Neagră de Purcari.

Recolta 2019, în ediție limitată, cu 13.0% vol. alc. și șase luni de barrique.

blank

Ambele vinuri sunt disponibile pe raft la un preț de 185 mdl și trebuie testate cu ardoare în această toamnă!

Pentru cei care vin la Purcari Wine Bar să le ia la cutie, promit reduceri!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.