Nou: Fiori Feteasca Albă 2017 de la Radacini

Fiori reprezintă, probabil, un joc de cuvinte dintre italienescul „fiori” = flori și românescul „fior” = o emoție vie provocată de un sentiment puternic. În cazul de față, vorbim despre emoții transmise de noul vin Fiori Feteasca Albă 2017 de la Radacini.

Primăvară — este ceea cu ce respiră acest vin, de la etichetă până la conținut. Florile și vinul alb proaspăt sunt buni vestitori ai primăverii, dacă tot ne-am pomenit în situația în care păsările sunt derutate de capriciile vremii de afară. Radacini, un producător de vinuri de capacități mari, punctează o bilă albă pentru faptul că a reușit să scoată vinul din 2017 atât de rapid pe piață. Iubitorii de vin caută tot mai des vinuri proaspete.

Până acum, în portofoliul cu Fiori erau doar vinuri roșii – o Feteasca Neagră și alta în cupaj cu Syrah – varianta în alb fiind o premieră a companiei. Una reușită.

Avem în pahar un vin cristalin cu reflexii verzui, de culoarea florilor de tei. Se spune că Feteasca este singurul soi cu arome de viță de vie înflorită — exact ceea ce simțim și la exemplarul nostru. Mai adăugăm nuanțe de flori de câmp și mere verzi în arome, alături de o aciditate plăcută în gust. Un vin delicat.

Vinul costă în jur de 100 de lei în magazinele Linella, un raport preț-calitate excelent (mai poate fi găsit în vinoteci — la Embargo sau Wine.md, iar în curând va apărea în vânzare și la Nr1).

+1 încă un producător de Feteasca Albă în Republica Moldova și asta n-are cum să nu bucure amatorii de vinuri. Cheers!

PS: Extrem de important în cazul acestui vin: răciți-l bine la 7℃.

 

 

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *