Nou: Fiori Feteasca Albă 2017 de la Radacini

Fiori reprezintă, probabil, un joc de cuvinte dintre italienescul „fiori” = flori și românescul „fior” = o emoție vie provocată de un sentiment puternic. În cazul de față, vorbim despre emoții transmise de noul vin Fiori Feteasca Albă 2017 de la Radacini.

blank

Primăvară — este ceea cu ce respiră acest vin, de la etichetă până la conținut. Florile și vinul alb proaspăt sunt buni vestitori ai primăverii, dacă tot ne-am pomenit în situația în care păsările sunt derutate de capriciile vremii de afară. Radacini, un producător de vinuri de capacități mari, punctează o bilă albă pentru faptul că a reușit să scoată vinul din 2017 atât de rapid pe piață. Iubitorii de vin caută tot mai des vinuri proaspete.

blank

Până acum, în portofoliul cu Fiori erau doar vinuri roșii – o Feteasca Neagră și alta în cupaj cu Syrah – varianta în alb fiind o premieră a companiei. Una reușită.

blank

Avem în pahar un vin cristalin cu reflexii verzui, de culoarea florilor de tei. Se spune că Feteasca este singurul soi cu arome de viță de vie înflorită — exact ceea ce simțim și la exemplarul nostru. Mai adăugăm nuanțe de flori de câmp și mere verzi în arome, alături de o aciditate plăcută în gust. Un vin delicat.

blank

Vinul costă în jur de 100 de lei în magazinele Linella, un raport preț-calitate excelent (mai poate fi găsit în vinoteci — la Embargo sau Wine.md, iar în curând va apărea în vânzare și la Nr1).

blank

+1 încă un producător de Feteasca Albă în Republica Moldova și asta n-are cum să nu bucure amatorii de vinuri. Cheers!

PS: Extrem de important în cazul acestui vin: răciți-l bine la 7℃.

blank

 

 

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.