Gogu Winery a lansat Metafora 2018

Metafora este piesa de rezistență în arsenalul vinăriei de mici dimensiuni Gogu Winery din Căușeni. Vinul cu care se mândrește vinificatorul Ilie Gogu; vinul pe care-l face cu meticulozitate și pe care-l scoate în casa mare atunci când vin oaspeți deosebiți! După câteva ediții de succes (2015-2017), e gata recolta anului 2018.

blank

Dacă facem abstracție de metafore, în limbaj tehnic, avem un asamblaj de Merlot (40%), Cabernet Sauvignon (30%) și Saperavi (30%), roada anului 2018. Maturat 15 luni în butoaie de stejar francez, preponderent la prima folosire (70%). Struguri din zona Ștefan Vodă, dintre care CS și Merlot — de pe vii tinere, iar Saperavi — de pe o plantație de 40 de ani. Cules manual, la maturitate deplină.

blank

Este greu însă să vorbești despre Metafora fără figuri de stil. E un punct G în vinuri! 🙂 Nu vă gândiți la prostii: capsula, vedere de sus.

blank

Un rubiniu intens, strălucitor, viu, care emană un buchet de fructe de pădure, ciocolată și condimente, cu un gust rotund, moale, plăcut. Chiar dacă e încă tânăr, taninul e moale, iar aciditatea și alcoolul de 13.8% îl plasează foarte bine alături de costițe cu legume la cuptor sau… grătar, dacă aveți fericirea de a avea unul în curte. Orgasm gastronomic!

blank

Îmbuteliat, ca de obicei, în ediție limitată, cu potențial de păstrare.

blank

Poate fi găsit în aceste zile la Wine.md la un preț de 325 de lei (au livrare). Eu mai am la Purcari Wine Bar ultimele 2 exemplare de Metafora 2017 (la un preț de 350 lei, de asemnea, cu livrare). Grăbiți-vă, să le degustați! Metafora dispare repede din stocuri!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.