Nou: Roșu Împărat 2018

Micul vinificator Dan Prisăcaru, de la crama MinisTerrios, are astăzi cel puțin trei motive de bucurie. Aniversează ziua sa de naștere (și pe această cale îi transmitem mulți ani sănătoși!), s-a mutat cu vinăria în casă nouă, iar ieri a îmbuteliat noul său hit: Roșu Împărat 2018. Poză de la fața locului.

blank

Casa noua e mai mare și mai spațioasă, și cred că degrabă va deveni un punct de atracție turistică pe Calea Basarabiei. Sunt două săli, cu baricuri și utilaje, plus un mic oficiu, unde au loc ultimele lucrări de amenajare.

blank
blank

Am luat parte ieri la îmbutelierea noii ediții de Roșu Împărat — un vin de poveste, care s-a recomandat deja în două ipostaze, ambele dispărute pe rafturi cât ai zice pește. 2015 și 2017 nu mai sunt în vânzare, iar cei care le mai au prin beci, se pot considera oameni fericiți.

blank
blank

În noua înfățișare, vorbim de un asamblaj de Feteasca Neagră, Cabernet Sauvignon și Merlot, roada anului 2018, de pe propriile plantații din satul Haragîș, Cantemir. Îmbutelierea se face, tradițional, manual.

blank

14% volume alcoolice și 12 luni de barrique. Vinul este excepțional! Un concentrat de fructe roșii (ah, cât de mult iubesc eu acest stil!), cu o atingere ușoară de condimente și ciocolată, un corp viguros și post gust memorabil.

blank

Chiar la îmbuteliere, vinificatorul a sugerat o asociere simplă, lipsită de artificialitate, plină de autentic. Alivancă de la nord și costițe afumate la cald. Doamne, maica Domnului, încă îmi lasă gura apă!

blank
blank

Vinul, în ediție limitată, a plecat pentru câteva zile la odihnă, iar în scurt timp va apărea pe rafturi.

blank
blank

Pregătiți-vă pentru un vin de poveste!

blank

You may also like...

1 Response

  1. 15 februarie 2022

    […] Sauvignon; același stejar francez, dar și o atitudine fermă și migăloasă a autorului, vinificatorul Dan Prisăcaru, față de acest „copil” al […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.