O confruntare de forță: Tempranillo

Am pus aseară în lumina reflectoarelor un Tempranillo 2015 de la Fautor Winery (220 lei în Moldova), alături de un semean de-al său din peninsula Iberică — Tempranillo 2014 Reserva Vicente Gandia (8 euro în Spania). O confruntare de forță între două soiuri puternice. Le-am decantat și servit „in blind”. Le-am spus doar oaspeților că unul este din Moldova, iar altul de peste hotare.
blank
În exercițiul nostru, majoritatea au presupus inversul, că moldoveanul e spaniol și viceversa. Așa e întotdeauna, degustările „în orb” aduc surprize. M-am străduit să nu influențez în niciun fel opiniile și la final, unanim, Tempranillo Fautor a fost declarat câștigător. Deși, înainte de a deschide sticlele mă așteptam să fie invers.
blank
Tempranillo 2015 Fautor — rubiniu intens, cu arome de fructe negre răscoapte, tabac, lemn dulce, tanin catifelat și moale. Vinul a obținut medalie de aur la Mundus Vini. 13.5% alcool.
blank
Tempranillo 2014 Reserva Vicente Gandia are 12.5% alcool și s-a evidențiat cu un roșu profund, buchet de fructe coapte și vanilie, cu un post gust ușor condimentat. Vinul a fost maturat 12 luni în butoaie de stejar american și a obținut medalie de aur la Berliner Wein Trophy.
blank
Tempranillo este un soi de vin foarte răspândit în Spania fiind produs, în special, în regiunile Rioja și Ribera del Duero. Fautor deține 3 hectare de Tempranillo, fiind îmbuteliat, în premieră, ca mono-soi în 2015. A fost produsă o ediție limitată de 6 000 de sticle, în acest moment fiind la limita stocului.
blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.