Poftiți la degustare de vinuri cu Indicație Geografică Protejată!

Oficiul Național al Viei și Vinului a demarat, în parteneriat cu Proiectul de Competitivitate al USAID, o nouă ediție a programului WineFriendly. Evenimentele cu genericul „Descoperă terroir în pahar” se vor desfășura, în perioada 28 ianuarie – 28 februarie 2017, într-un șir de localuri acreditate WineFriendly.

blank

Noutatea ediției constă în faptul că vor fi degustate vinuri cu Indicație Geografică Protejată. Certificarea IGP reprezintă un proces nou în Moldova, care urmăreşte trasabilitatea produsului, de la vie până în sticlă. Certificatele IGP se eliberează după un lung proces de (auto)control, intern şi extern. Vinului i se face analiza chimică, după care trece o comisie de degustare (formată din experţi), iar tot procesul de producţie trebuie să respecte un amplu caiet de sarcini.

Calendarul evenimentelor poate fi urmărit pe pagina Wine of Moldova, dar și pe Fine Wine.  Prețurile la degustare variază între 200 și 300 de lei, în funcție de meniu și local.

blank

Master classurile vor fi ținute de sommelieri cu experiență. Primul eveniment este planificat pentru 28 ianuarie la Casa della Reggenza. Oaspeții vor degusta cinci vinuri, inclusiv certificate IGP, spumante, dar și ceva special de la micii producători, evident asociate cu gustări.

blank

Numărul locurilor este limitat, de aceea, rezervați-vă bilete din timp.

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.