Premieră: Granovia Wines — vinurile unui fost legislator american

Omul de afaceri american Alvin Granoff, fost legislator american, și-a lansat la Chișinău un brand propriu de vinuri — Granovia Wines. Noile vinuri au fost prezentate luni seara într-un local din centrul capitalei.

Alvin Granoff a activat între 1983 – 1995 în Camera Reprezentanților din Dallas (Texas, SUA), iar după încheierea carierei politice, a dezvoltat afaceri în agricultură, juridică și industria hotelieră. După embargoul rus la vinuri, a vizitat de mai multe ori Republica Moldova, fiind încrezut în potențialul vinurilor moldovenești.

Compania pe care a fondat-o la Chișinău a selectat mai multe vinuri premium de la câteva vinării din Moldova, pe care le-a îmbuteliat sub o marcă comercială proprie. Granovia Wines a îmbuteliat inițial circa 40 000 de sticle de vin moldovenesc, iar la elaborarea cupajelor au fost implicați sommelieri și oenologi din Italia.

(pe poză în stânga — Maxim Popov, directorul Granovia Wines; în dreapta — proprietarul companiei, Alvin Granoff).

blank

În prezent, compania are în portofoliu zece tipuri de vin: câteva monosoiuri (inclusiv Feteasca Albă și Feteasca Neagră, dar și câteva cupaje roșii).

blank

Feteasca Albă 2017 impresionează cu o culoare galben pai strălucitoare și arome de viță de vie înflorită, crini și flori de câmp. Treptat, se deschid nuanțele de piersic și citrice. Gust moale și proaspăt, cu o aciditate discretă.

Un alt vin – Granovia Merlot Rose 2016 – a fost recompensat recent cu medalie de argint la prestigiosul concurs Berliner Wein Trophy.

blank

Alte două vinuri interesante: Cuvee 2016 Cabernet-Sauvignon – Merlot – Saperavi și Cuvee 2017 Rara Neagră – Cabernet-Sauvignon – Merlot – Saperavi.

blank

Granovia se axează pe accederea pe piețele nordice, Europa și Asia, selectând doar vinuri premium din Republica Moldova.

blank

Bunelul lui Alvin Granoff s-a născut în 1903 în Ucraina, iar mai târziu familia Granoff s-a refugiat în New York. După mai bine de un secol, acest nume revine în Moldova.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *