Premieră: Granovia Wines — vinurile unui fost legislator american

Omul de afaceri american Alvin Granoff, fost legislator american, și-a lansat la Chișinău un brand propriu de vinuri — Granovia Wines. Noile vinuri au fost prezentate luni seara într-un local din centrul capitalei.

blank

Alvin Granoff a activat între 1983 – 1995 în Camera Reprezentanților din Dallas (Texas, SUA), iar după încheierea carierei politice, a dezvoltat afaceri în agricultură, juridică și industria hotelieră. După embargoul rus la vinuri, a vizitat de mai multe ori Republica Moldova, fiind încrezut în potențialul vinurilor moldovenești.

Compania pe care a fondat-o la Chișinău a selectat mai multe vinuri premium de la câteva vinării din Moldova, pe care le-a îmbuteliat sub o marcă comercială proprie. Granovia Wines a îmbuteliat inițial circa 40 000 de sticle de vin moldovenesc, iar la elaborarea cupajelor au fost implicați sommelieri și oenologi din Italia.

(pe poză în stânga — Maxim Popov, directorul Granovia Wines; în dreapta — proprietarul companiei, Alvin Granoff).

blank

În prezent, compania are în portofoliu zece tipuri de vin: câteva monosoiuri (inclusiv Feteasca Albă și Feteasca Neagră, dar și câteva cupaje roșii).

blank

Feteasca Albă 2017 impresionează cu o culoare galben pai strălucitoare și arome de viță de vie înflorită, crini și flori de câmp. Treptat, se deschid nuanțele de piersic și citrice. Gust moale și proaspăt, cu o aciditate discretă.

Un alt vin – Granovia Merlot Rose 2016 – a fost recompensat recent cu medalie de argint la prestigiosul concurs Berliner Wein Trophy.

blank

Alte două vinuri interesante: Cuvee 2016 Cabernet-Sauvignon – Merlot – Saperavi și Cuvee 2017 Rara Neagră – Cabernet-Sauvignon – Merlot – Saperavi.

blank

Granovia se axează pe accederea pe piețele nordice, Europa și Asia, selectând doar vinuri premium din Republica Moldova.

blank

Bunelul lui Alvin Granoff s-a născut în 1903 în Ucraina, iar mai târziu familia Granoff s-a refugiat în New York. După mai bine de un secol, acest nume revine în Moldova.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.