Sărbătoarea Vinului, în premieră, concomitent în R.Moldova și România

Sărbătoarea Vinului va fi organizată, în acest an, în premieră, pe 6-7 octombrie 2018, concomitent, în Republica Moldova și România.

La Chișinău, sărbătoarea va fi organizată în Piața Marii Adunări Naționale, cu genericul „Vin din sufletul Moldovei”. Circa 60 de crame își vor prezenta produsele, iar accentul va fi pus pe vinurile cu Indicație Geografică Protejată. Pe lângă corturile vinăriilor, va fi amenajată o Școală a Vinului; zona meșterilor populari; o curte țărănească, dar și o zonă de pictură. Pe scenă vor evolua diferite colective folclorice, Vali Boghean, Cătălin Josan, Nelly Ciobanu, Doredos, Ansamblul de Dansuri Populare „Joc” etc.

blank

Despre Ziua Națională a Vinului, am discutat la Radio Chișinău cu Elizaveta Breahnă, expertă în vinificație la Oficiul Național al Viei și Vinului. Puteți asculta aici emisiunea.

Iar, aici este pagină oficială a Zilei Naționale a Vinului.

blank

Peste 20 de crame din Republica Moldova vor participa, în premieră, și la un Festival al vinului moldovenesc în România. Evenimentul se va desfășura pe 6-7 octombrie la Snagov.

blank

Pe lângă, vinării la Festival vor fi prezenți și numeroși artiști din Basarabia, precum Carlas Dream, Zdob si Zdub sau Cuibul. Organizatorii au anunțat că vor pune la dispoziție transport gratuit din București la Snagov, pentru toți doritorii de a vizita Festivalul vinului moldovenesc.

Detalii despre Ziua Vinului moldovenesc în România găsiți pe acest site.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.