Nou pe piață: gama Aurore de la Fautor Winery

Fautor Winery a lansat de curând o nouă gamă de vinuri albe și roșii, cu numele Aurore. Ne oprim astăzi la trei exemplare albe. Sticlă nouă, etichetă nouă. Frumos.

blank

Nu știu de unde are compania inspirație și idei pentru atâtea noutăți, dar afirm de mai mult timp că îmi place ritmul și tonul impus de Fautor. Vinuri bune, cu o idee și un mesaj clar către consumator. După cum spuneam recent pe Facebook, am fost în vizită la cramă și în vii, fiind impresionat de cele văzute. Organizarea din podgorii și vinărie este o explicație pentru conținutul din sticlă.

blank

Cupajul Albarino & Sauvignon Blanc 2017 impresionează cu un parfum exotic, citrice și fructe tropicale, gust proaspăt și o ușoară mineralitate. Perfect pentru o asociere cu paste cu fructe de mare, de exemplu.

blank

Despre un alt vin nou de la Fautor, Cătălin Păduraru, CEO al IWCB ROMANIA, a spus:

”Îndeplinește toate promisiunile literaturii de specialitate. Culoare atrăgătoare – galben lămâie, sclipiri verzui. Arome olfactive puternice – oranjerie, flori de sfârșit de vară, pere bine coapte. Corp consistent, în gust revin perele și apar caisele. Note pline, bine evidențiate care împing starea de bine într-un final lung, cu puțin mango, clementine (chiar si grapefruit!) și — întreabă-te de unde — condimente. O aciditate care susține vinul fără a ieși inutil… „în față”… o experiență…REGALĂ!”

blank

Și ultimul, dar nu cel din urmă protagonist de azi — Pinot Grigio 2017. Un vin pentru cei care caută tipicitate: fructe galbene, mere și eleganță aristocratică.

blank

Vinurile sunt certificate cu Indicație Geografică Protejată „Valul lui Traian” (valul chiar trece aproape de podgoriile Fautor din Romănești) și au fost produse în ediții limitate (6-7 mii de sticle).

Vă recomand să încercați acest trio de la Fautor cât mai este cald afară. Când se vor lăsa frigurile, o să ajungem să discutăm și despre o Rara Neagră excepțională, dar despre ea – cu altă ocazie.

blank

Găsiți vinurile în vinoteci și magazine, iar on-line puteți comanda de pe www.vincuvin.shop, cu 165 lei bucata.

PS: Eram să uit. Știți de unde vine denumirea Aurore? Iată cum mi-a răspuns Ruxanda Lipcan, manager marketing la Fautor: „Am avut câteva nopți nedormite, în căutarea unui nume potrivit. Într-o noapte, am visat Aurora boreală — un fenomen frumos, bogat în semnificații, culori și emoții. Exact ca și vinurile noastre”. Zic, perfectă denumirea!

 

blank

 

 

 

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.