Moldova la ProWein 2017

Republica Moldova participă cu un stand comun la cea mai importantă expoziție de vinuri din lume – ProWein 2017, inaugurată astăzi în Duesseldorf, Germania. Rar când te mândrești cu țara ta în exterior – acesta este anume acel moment, când putem lăsa o impresie bună.

blank

Sunt peste 6 000 de companii din toată lumea care participă cu stand la ProWein și, în așa o concurență, e clar că este greu să te evidențiezi. Dar Moldova a făcut-o elegant: un stand frumos, funcțional, care se vede bine în multitudinea de pavilioane.

blank

Și nu este vorba doar despre design. Chardonnay dulce Chateau Vartely – unul din puținele vinuri din lume care au primit medalia de aur și distincția „best of show” la Mundus Vini – iată-l, stă alături de alte perle mondiale. Mulți producători de vinuri din lume și-ar dori să ajungă pe acest panou. Producătorul de la Orhei, iată, a ajuns.

blank

Și dacă tot ne duce cineva faimă bună în lume, faceți cunoștință cu „vinovatul”: Arcadie Foșnea, enolog șef al Chateau Vartely.

blank

Să trecem în altă parte a lumii. Cristina Frolov, director Castel Mimi, prezintă vinurile unuia dintrei cei mai mari importatori de vinuri din Coreea. Din acest grup face parte și Chan Jun Park – directorul Asia Wine Trophy.

blank

Iar între timp, la un alt colț al standului, oamenii sunt invitați să facă un tur virtual prin cramele moldovenești. Tehnologie Video Reality, 3D, frumos și emoționant, nu în zadar spuneam că Moldova s-a pregătit bine de acest eveniment.

blank

În pavilionul Austriei, pe un monitor electronic, tot Wine of  Moldova apare.

blank

Să revenim la standul nostru. Micii producători Ion Luca (Carpe Diem), Dan Prisăcarul (MinisTerrios) și Ilie Gogu (Gogu Winery) răstoarnă stereotipurile despre picătura mică în oceanul mare. Acești vinificatori au ce spune lumii, trăiesc clipa și fac aparent lucruri imposibile. Ce producător mic nu visează să ajungă la ProWein? Iată că ai noștri au transformat visul în realitate. „Nice label”, spune lumea când vede aceste etichete fericite.

blank

Să mai bifăm niște lucruri frumoase de la standul nostru:

blank

Fiori, la propriu și figurat: avem Rădăcini, vinuri bune, fete frumoase și deștepte.

blank

Să nu credeți că vorbim despre distracție la ProWein: în primul rând e lucru. Agitație la standul companiei Fautor: anul trecut a fost foarte bun în portofoliul companiei, două medalii de aur pentru Negre și Tempranillo la același Mundus Vini.

blank

blank

Și Constantin Stratan e prins în lucru: Trei crai, 5 elemente – vinuri excepționale care trebuie să ajungă în Europa.

blank

Încă o medalie de la Mundus Vini – silver pentru Timbrus Saperavi.

blank

Purcari – e clar că fără acest brand nu se poate trece la așa o expoziție.

blank

Daca tot am pomenit despre branduri notorii, poposim la Cricova – cele mai bune spumante din Moldova.

blank

La standul comun al Republicii Moldova participă, în total, 33 de companii, una mai bună ca alta și, măcar odată – unite pentru un scop comun bun!

blank

Participarea la ProWein este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu suportul Proiectului de Competitivitate al USAID. Iată-le, albinuțele care stau în spatele acestei prezentări bune a țării în exterior. De la stânga la dreapta – Alexei Burciu, Diana Lazăr și Adrian Digolean.

blank

În zona de degustări am întâlnit-o pe doamna Elizaveta Brahnă, expertul Nr1 în vinificație de la ONVV, un specialist și un om extraordinar. Profităm de ocazie și îi urăm „La mulți ani!”, doamna tocmai și-a marcat ziua de naștere.

blank

Încă o somitate. Robert Joseph, unul din 50 cei mai influienți oameni din lumea mondială a vinului, discută prietenos cu Radu Ieșeanu de la DK Intertrade.

blank

Iar noi revenim la standul nostru. Mai avem un master class, o petrecere la stand și încă multe lucruri de făcut pe durata expoziției.

blank

Mulțumim că ați intrat, mai reveniți, până pe 22 martie suntem la ProWein și avem multe de vă povestit. În curând și un live pe Wine of Moldova, stay tuned! Like & share să vadă și alții că avem ce povesti lumii!

blank

 

 

 

You may also like...

3 Responses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.