Radacini a lansat o serie nouă de vinuri — Ampre

Zi de zi trăim emoții diferite, pozitive sau mai puțin, bune ori rele, dar fără ele viața noastră nu ar fi atât de colorată. Fără emoții am fi mașini, nu oameni. Despre emoțiile care lasă amprente în sufletele noastre sunt noile vinuri Radacini, mai exact seria nouă Ampre (din franceză – amprente).  Vorbim de trei cupaje noi, un alb și două roșii.

blank

Bifăm din start etichetele frumoase și colorate; Radacini a demonstrat deja de ceva timp că stă bine la capitolul creativitate. Culoare pe etichetă, primăvară în suflet și în sticlă!

blank

Un cupaj netradițional din Viorica, Riesling & Chardonnay, în care fiecare soi și-a adus aportul său valoros. Galben cu reflexe verzui, parfumat cu flori de tei, trandafir, măr și caise. Ținând cont de prezența Vioricii în componență, vorbim în acest caz de un cupaj unic în lume.

blank

Mai departe avem alte două cupaje roșii noi, fiecare având la bază câte un soi local. Rara Neagră, Merlot & Saperavi — cu un buchet exploziv de fructe negre de pădure, prune, peste care mai vin condimente. Este roada anului 2018, vin proaspăt, care trebuie băut aici și acum, de oameni sensibili, emoționali.

blank

Ultimul, dar nu cel din urmă, este un asamblaj de Saperavi, Feteasca Neagră și Merlot, la fel din 2018.

blank

Un cupaj generos de o culoare rubinie, cu buchet de cireșe amare și prune, susținut de arome condimentate de piper roșu și nucșoară.

blank

Vreau să le fac un compliment vinificatorilor de la Radacini, care au reușit să pună în evidență soiurile locale în toate cele trei asamblaje, să folosească iscusit potențialul lui Saperavi în cupajele roșii, dar și Viorica la cel alb. Au reușit să facă vinuri care pot transmite amprenta emoțiilor!

Eu am rămas emoționat și de prețul la care vor ajunge pe raft — 80-90 de lei! Bun!

Am înțeles că apar în marele retail după Paști, iar dacă nu rabdă până atunci, încercați să le găsiți la magazinul de firmă al companiei (detalii aici).

blank

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.