Ricotta cu spanac şi frişcă, asociată cu Chardonnay extra brut

Te uiţi la dânsa, parcă nimic deosebit… nu e Doam’fereşte ce arătoasă! Nu e ceva care te-ar face să salivezi dintr-o dată… DAR!  E suficient doar să o guşti… fină, uşoară, delicată. Nu degeaba e invenţie italienească.  Ca să sune mai gustos, doamnelor şi domnilor: poftim la Polpette di Spinaci!

blank

O cutie de ricotta de 250 de grame, dar anume Ricotta, nu altceva; că la Fourchette Gourmet este chip să te prăpădeşti în varietatea de caşcavaluri….

blank
blank

Deci, o ricotta şi un ou se vor uni artistic ca într-o pictură surrealistă.

blank

La creaţia asta adăugăm câteva rondele (vreo trei) de spanac dezghetat (ori o mână mai zdravănă de spanac proaspăt tras uşor la tigaie) şi nişte parmezan la ochi. Dar nu-i băi dacă adăugaţi nişte brânză de oi, cum am făcut noi, de dragul experimentului. Deamu dacă tot aşa, sare NU mai trebuieşte. Amestecăm duios şi punem în forme de brioşe unse înainte de asta un pic cu unt.

blank
blank

Le ţinem la cuptorul preîncălzit cam 15-20 de minute la 180 de grade Celsius.  Ar trebui să iasă vreo 8-10 brioşele din 1 ricotta. Italienii, de regulă, le dau prin făină şi le prăjesc, noi am decis oleacă să deviem de la reţetă şi să pregătim exact ceea ce am gustat în ospeţie la nişte oameni dragi.

blank

Pregătim o tigaie în care punem o cutie de frişcă de 33%. De dorit, să fie de producţie „Ucraina” sau „Parmalat”.

 „Catleţelile” acestea pe nume Polpette merg să se scalde drept în frişcă vreo 3-5 minute, la foc mediu spre mic, cât să se deprindă una cu alta.  Şi gata, oameni buni!

blank

Nişte frunze de busuioc vor face şi mai bine!

blank

Gospodina sau gospodarul care a cheltuit maxim 30 de minute la bucătărie pentru ceva bun, uşor şi nou de mâncat, va zice Bodaproste Doamne pentru acest blog minunat! Mai ales că vine şi cu un pahar de vin alături.

blank

Mai exact, un #Chardonnay extra brut, Blanc de blancs de la Cricova Winery.

12% vol alc, 24 luni maturare, arome de fructe și brioșe, gust intens, onctuos, taman pentru a întregi savoarea de pe masă. Perfect pentru o seară de vară, mai ales la un foarte bun RPC – 138 lei (~7 eur). Poftă bună!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.