Tet-a-Tet la Gourmet: Gogu Winery, Doina-Vin și Pelican Negru

Fourchette Gourmet a reluat, după o scurtă pauză, seria evenimentelor cu genericul „Tet-a-Tet la Gourmet”, în cadrul cărora consumatorii își dau întâlnire cu producătorii de vinuri de calitate din Republica Moldova. Vinurile de la Gogu Winery, Doina-Vin și Pelican Negru au fost în centrul atenției la evenimentul de aseară.

blank

Vinurile au fost prezentate de președintele Asociației de Sommelieri din Moldova, Mihai Druță (dreapta), secondat de sommelierul Stas Vieru de la vinoteca Gourmet (centru).

blank

Oaspeții au avut posibilitatea să deguste gratuit cinci tipuri de vin de la micii producători din Moldova. Vorbim despre vinuri care nu pot fi întâlnite pe rafturi în magazinele obișnuite. Din discuțiile cu reprezentanții Gourmet, am înțeles că vinoteca va pune un accent mai mare pe astfel de producători, ceea ce nu poate decât să bucure pe amatorii de vinuri bune.

blank

La degustare s-au dat și gustări. Bunătățuri simple, dar foarte potrivite la un vin bun.

blank

Din noutățile serii: Sauvignon Blanc 2017 exotic și bombastic de la Gogu Winery, dar și două „Perle” de la Doina – Vin, un nume relativ nou pe raft. Un Chardonnay parfumat și un blend roșu: Cabernet Sauvignon & Merlot & Pinot Noir, anul roadei 2014. Vom reveni neapărat pe blog cu o postare desfășurată despre noutățile de la Doina Vin.

blank

O altă „pasăre rară” întâlnită doar în vinoteci — Pelican Negru 2014 Silk Red Blend — cupaj de Cabernet Sauvignon, Malbec și Rară Neagră, semnat de enologul și directorul ONVV, Gheorghe Arpentin.

blank

blank

Vinurile prezentate la Tet-a-Tet vor fi vândute câteva zile cu reduceri. Atenție, a apărut și Metafora 2016 de la Ilie Gogu, un vin care a făcut furori anul trecut.

blank blank

Vinoteca Gourmet se află la parterul centrului comercial Grand Hall și merită vizitată ori de câte ori sunteți în căutarea unui vin bun. Aveți de unde alege, inclusiv vinuri din străinătate.

blank

Îmi place modul în care se atârnă aici față de comerțul cu vinuri.

blank

Au pus și un Wine Wish Book, în care am lăsat un mesaj. Cu această ocazie, vreau să fac o acțiune printre bunii mei cititori: cine ajunge primul la Gourmet, face o poză cu mesajul meu din această carte (e pe prima pagină) și o postează în comentarii — se alege cu o sticlă de vin bun din partea mea. Încă nu știu ce vin, dar promit să fie ceva bun! Primul venit – primul servit.

blank

Ps: dacă tot ajungeți la Gourmet, nu ezitați să degustați vin gratuit de la Enomatic, e singurul magazin din Moldova care oferă această posibilitate.

blank

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.