Un vin de la Purcari, în top 10 cele mai bune spumante din lume

Cuvée de Purcari Alb Brut a obținut medalia de aur, fiind inclus în top 10 cele mai bune spumante, în cadrul celui mai important concurs de spumante din lume — Effervescents du Monde 2018. Competiția s-a desfășurat în perioada 14– 16 noiembrie 2018, în Dijon (Bourgogne, Franța). Aceasta este cea mai înaltă distincție pe care o obține un vin moldovenesc în concurs. La ediția din 2018, au fost înscrise 600 de vinuri din peste 20 de țări, fiind jurizate de un panel internațional din 100 de experți din lumea vinului.

blank

Cuvée de Purcari Alb brut este un spumant făcut dupa metoda clasică de producție, „champennoise”, cu fermentare și maturare secundară la sticlă, timp de 12 luni. Spumantele de la Purcari sunt produse în colaborare cu enologul francez Jerome Barret.  Cuvée de Purcari Alb brut are o culoare galben deschisă, arome citrice și gust de piersici. În top 10 Best Sparkling Wines, alături de Purcari au luat poziții vinuri spumante din Franța, Italia, Brazilia, Africa de Sud și Argentina.

În afară de acesta, grupul Purcari a mai luat o altă medalie de aur pentru Cuvée de Purcari Rose brut (al doilea an la rând), în timp ce noul spumant din Feteasca Albă a fost distins cu medalie de argint.

blank

„Suntem mândri să ne regăsim în lista celor mai bune spumante din Moldova, dar și din Europa Centrală și de Est. Este o performanță pe care o sărbătorim cu întreaga echipă. Deși lansate relativ recent, în 2017, spumantele Purcari au reușit să ia locuri de frunte la cele mai prestigioase concursuri de profil din întreaga lume. Este o continuitate mai mult decât îmbucurătoare, pentru că Vinăria Purcari a devenit și cea mai medaliată din ECE și la Decanter Asia 2018. Adevăratele valori nu se schimbă după vremuri. Purcari rămâne Purcari. Din 1827.”, a declarat CEO Purcari, Victor Bostan.

De menționat, că în juriul competiției a participat în acest an și un reprezentant al Oficiului Național al Viei și Vinului. Este vorba de expertul Andrian Digolean.

blank

În afară de medaliile de aur de la Purcari, alte câteva spumante din Moldova au fost distinse cu argint. Este vorba de Bostavan Alb Brut; Apriori Extra Brut și Aprisecco de la Consalcom; Radacini Reserve Brut; Mileștii Mici Alb Brut; Fresco Glera Brut; Roșu de Nisporeni dulce; Cricova Cuvee Prestige și Aurelius Brut Rose.

blank

Grupul Purcari este unul din cele mai mari grupuri vinicole regionale, cuprinzând o familie de patru vinării, ȋn Moldova şi România: Vinăria Purcari, Vinăria Bostavan, Crama Ceptura şi Vinăria Bardar, totalizând circa 1.060 hectare de viță de vie în gestiune. Grupul este liderul segmentului premium ȋn Romania, cu o cotă de piață de 30% și cel mai mare exportator de vin din Moldova, cu o reţea de exporturi care acoperă peste 30 de ţări. Vinăria Purcari este cea mai medaliată vinărie din Europa Centrală şi de Vest la Decanter Londra ȋn 2015-2016, la DAWA 2018, și respectiv la Effervescents du Monde 2018 și printre cele mai bine clasate în Vivino.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.