Vernisajul Vinului va avea un format nou

Vernisajul Vinului — un eveniment emblematic în Chișinău, în care reprezentanții vinăriilor se întâlnesc cu consumatorii de vin față-n față — va avea un format nou, începând cu ediția din această primăvară. În premieră, târgul va fi desfășurat în două părți: o ediție rezervată doar întâlnirilor de afaceri și una deschisă publicului larg.

Informația a fost comunicată de către Ștefan Iamandi, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, la conferința națională a industriei viti-vinicole.

„Este timpul să facem o actualizare importantă pentru acest eveniment”, a declarat oficialul.

Astfel, între orele 14.00 și 18.00, la Vernisajul Vinului vor avea acces doar profesioniștii din domeniul vinului: sommelieri, reprezentanții Horeca, mass media specializată, iar începând cu ora 18.00, în sală va fi admis deja și publicul larg.

blank

Această schimbare s-a făcut pentru a permite profesioniștilor din domeniul vinului să discute într-un cadru adecvat. Anterior, mai multe voci din industrie s-au plâns că nu pot comunica și degusta vinurile eficient, din cauza aglomerației, a muzicii de fundal, etc.

Ediția de primăvară a Vernisajului Vinului va avea loc la 17 mai 2024, dar încă nu a fost anunțată locația și alte detalii.

Vernisajul Vinului se desfășoară în Chișinău de două ori pe an: primăvara și iarna. Publicul cumpără bilete din timp și are acces în sala cu zeci de vinării, pentru a degusta vinuri și a comunica cu vinificatorii.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.