Vin mare de la producător mic: Metafora 2017 Gogu Winery

Ilie Gogu reușește să facă al treilea an la rând o figură de stil frumoasă, la propriu și figurat, cu Metafora Gogu Winery.

blank

Un vin care trebuie pus imediat în categoria „must try”-urilor, din două motive cel puțin. Unu — că e un exponent bun al ceea ce poate arăta Wine of Moldova și doi — pentru că vinurile acestea apar și dispar imediat pe piață și ulterior tare greu se mai găsește. Acum e momentul să-l prindeți.

blank

Discutăm de un blend din trei soiuri roada anului 2017: Merlot, Cabernet Sauvignon și Saperavi, asamblat în proporții aproape farmaceutice: 33%, 33% și 34%. Struguri din zona Ștefan Vodă, dintre care CS și Merlot provin de pe vii tinere, în timp ce Saperavi — de pe o viță veche de 40 de ani. Poate aici se ascunde secretul complexității acestui vin?!

blank

Sau poate, în echilibrul ideal pe care l-a oferit vinificatorul cu maturarea în barrique: 16 luni de butoi din stejar francez și american, dintre care 30% — barrique la prima folosire. Așa sau altfel, dar avem un vin foarte bun: rubiniu intes, corpolent, cu un buchet complex de prune, mure, vișină, plus ciocolată și condimente pe final. Post gust de poveste.

blank

Am degustat Metafora 2017 în comparație cu cea din 2016 (fericiți cei care încă o mai au!) și cred că noua ediție are aceleași perspective bune de evoluție la sticlă. Versiunile precedente s-au întors cu medalii de la Mundus Vini și Berliner Wein Trophy, și cred că 2017 va urma acest traseu.

Ediție limitată — 2 000 sticle — care sunt sigur se va epuiza repede. Costă în jur de 250 lei și cred că va trebuie să fie găsit în orice vinotecă ce se respectă, dar și, spre surprinderea mea — la Metro.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.