Spaghetti în sos de Merlot și roșii
Vinul poate fi și mâncare — vom demonstra la rețeta de azi. Gătim Spaghetti cu Merlot și sos de roșii cu mentă. Le vom asocia cu același Merlot. Simplu cât ai zice… pasta!
Mergem după cumpărături la partenerul tradițional Fourchette Gourmet. O sumedenie de feluri de paste, inclusiv, iată, Spaghetti versus Spaghettini. Alegem stânga.
Ne mai trebuie sos de roșii, disponibil în diferite variații.
Dar și vitamine proaspete și colorate.
Tragem linia și pornim la drum cu:
- 320 grame de Spaghetti
- 300 ml vin Merlot
- 1 ceapă roșie, rozmarin, ustori și mentă
- 400 grame pulpă de roșii
- ulei, sare și piper
Mai departe, gătim simplu în doi timpi și trei mișcări:
Prima mișcare: În cratiță, mărunțim ceapa, adăugăm rozmarin și turnăm deasupra 300 ml de Merlot. Vinul se aduce la fierbere, după care ținem la foc stabil 20 minute, până scade în jumătate și îl filtrăm la sfârșit.
A doua mișcare: În altă tigaie, pregătim sosul de roșii. 3 linguri de ulei de măsline, un usturoi și 300 ml pulpă de roșii. Le prăjim la foc încet 20 minute, iar aproape de final, scoatem usturoiul și adăugăm menta bine mărunțită.
A treia mișcare: Spaghetti le fierbem „al dente” într-o cratiță separată, cu un minut mai puțin decât scrie pe etichetă. Iar când sunt gata, le transferăm pe 1 minut la fierbere împreună cu sosul de Merlot.
La sfârșit, încununăm opera în farfurie: pe patul din sos de roșii, punem spaghetti și decorăm cu mentă. Voila! Poftă bună!
Am gătit și am asociat cu același vin: Merlot 2016 Radacini, un vin rubiniu intens, cu arome specifice soiului și o ușoară atingere de barrique — 120 lei la Gourmet. Gustul dulce-acrișor al sosului, cu adierea proaspătă de mentă, a făcut o pereche bună cu acest vin.
Iar toată această bunătate a costat (cu excepția vinului) doar 88 de lei.
Urmăriți rețeta de joi pentru alte asocieri interesante de mâncare și vin.