Vinul Moldovei, la „Oscarul vinului”, în Rusia

Peste 600 de somelieri și reprezentanți ai domeniului vinurilor au participat, în perioada 19-20 martie, la Moscova, la ediția jubiliară, cu numărul 20, a Concursului de sommelier din Rusia. Aceasta este unul dintre cele mai reprezentative evenimente din Federația Rusă, supranumit „Oscarul vinului” în Rusia.

Evenimentul a fost însoțit de un salon de vinuri, la care Wine of Moldova a avut un stand comun, iar Asociația de Sommelier din Moldova a delegat un reprezentant în juriul concursului.

blank

Moldova a prezentat 45 de vinuri de la 15 producători, acesta fiind înalt apreciate de vizitatori.

blank

Aproape 60 de standuri ale producătorilor au fost prezente la salonul de vinuri, fiind cel mai reprezentativ eveniment în istoria competiției.

blank

„Evenimentul a avut o importanță deosebită pentru Vinul Moldovei, în condițiile în care, după embargoul din 2006, am lipsit o perioadă îndelungată pe această piață. Specialiștii din domeniu și consumatorii au posibilitatea astfel să se convingă de calitatea înaltă a vinurilor noastre”, a declarat pentru FineWine Mihai Druță, președintele Asociației de Somelier din Moldova.

blank
blank
blank
blank

Prezentarea Vinului Moldovei la evenimentul a fost posibil grație efortului depus de Ambasada Republicii Moldova în Rusia, Oficiul Național al Viei și Vinului și Asociația de Somelieri din Moldova.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.