Ziua Vinului, la majorat cu succes

Organizatorii au luat o decizie bună să extindă suprafața Sărbătorii Vinului: fiecare a avut zona sa de interes.

blank

Cine a căutat tulburel și frigărui, le-a putut găsi în spatele Arcului de Triumf; cei dornici de concerte au fost pe pietonală în jos, iar vizitatorii care au vrut degustări la standuri, au putut discuta mai în liniște anul acesta.

blank
blank
blank
blank
blank

O bilă albă și pentru încercarea de a sorta deșeurile. Desigur, nu este încă în varianta ideală, dar parcă am văzut un semn că ne dom jos un pic din copac și încercăm să fim mai civilizați.

blank
blank

Purcari a lansat la Ziua Vinului noul Malbec de Purcari. Evident excepțional!

blank

Malbec nou și la Vinăria din Vale, alături de un Saperavi și Shiraz. La prezentarea vinului a fost invitat un oaspete special din România: Cosmin Tudoran, alias Profu’ de vin, jurat la Master Chef.

blank

Premiul Național pentru calitate a fost oferit în acest an Vinăriei Bostavan. I l-a înmânat lui Victor Bostan ministra Agriculturii, astfel elegant fiind rezolvată situația cu declarațiile sale anterioare ușor scandaloase.

blank

Nu putea să nu sclipească Dan Prisăcaru de la crama MinisTerrios. Atenție la mesajul de pe tricou — acesta e noua generație de vinificatori, salvatoarea nației.

blank

Alături de el, Ilie Gogu cu trei noutăți proaspete, proaspete – Feteasca Albă, Sauvignon Blanc și Viorica 2019.

blank

Standurile mi s-au părut mai frumoase și mai aerisite anul acesta, slavă Domnului nu mai târâim paie în piață.

blank
blank
blank

Vizibil, mult mai vizibil numărul de turiști străini. Jurnaliști, experți, oameni simpli — centrul capitalei a arătat un pic mai european în week-end. Aici discut cu Chan Jun Park, directorul Asia Wine Trophy, care spune despre Moldova că e „un mic mare miracol”.

blank

Împreună cu doamna Elizaveta Breahnă de la ONVV, pe scenă în momentul înmânării premiul Polobocul de aur pentru cel mai bun vin de casă, alături de Zinaida Greceannîi. Mă bucur că scena nu mai este atât de grandomanioasă și, în general, momenul oficial este redus din importanță.

blank

Noutăți bune de la Atu, un cupaj deosebit din Feteasca Neagră și Codrinschii…

blank

Pentru mulți Chateau Cristi a fost o descoperire…

blank

Un prieten cu care am degustat alături mi-a spus următoarea impresie: majoritatea vinăriilor au început să facă vinuri bune. Am fost de acord cu el. La Carlevana am testat un Merlotage de excepție, dar și un Rubinus.

blank

Mulțumesc din suflet tuturor care au reușit să ne viziteze standul și să ia din Fine Wine.

blank

Alte trei noutăți bune de la Sălcuța: Chardonnay, Pinot Noir și un Merlot premium.

blank

La fel și Vinuri de Comrat are o bombă pe nume Saperavi.

blank

Și la Timbrus a fost agiotaj la noul Chardonnay Barrel Fermented.

blank

Cricova are un Criseco nou și exotic, din Viorica și Alb de Onițcani.

blank

Evident că este imposibil să deguști vinuri de la toate cele 67 de crame prezente în piață. Am revăzut foarte multă lume dragă. Chiar și soția, pe care o văd mai des pe Instagram în ultimul timp 🙂

blank

Mulțumim Oficiului Național al Viei și Vinului, dar și tuturor partenerilor implicați în organizarea Sărbătorii Naționale a Vinului. Majoratul a trecut cu succes!

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.