La Chișinău a început concursul Black Sea Region 2017 & ExpoVin Moldova

Concursul de vinuri Black Sea Region 2017 și târgul ExpoVin Moldova au început, astăzi, la Palatul Republicii din Chișinău.

Atenția comunității de vinuri este îndreptată, în primul rând, asupra concursului: Black Sea Region 2017 este una din cele 22 de competiții din lume patronate de OIV. Concursul din Chișinău poate nu impresionează prin numărul mare de probe – peste 440 de mostre din mai multe țări – în schimb, calitatea juriului este foarte înaltă.

Printre oaspeții veniți la Chișinău cu această ocazie se numără Jean Marie Aurand, directorul OIV; Chan Jun Park, directorul Asia Wine Trophy; Valeriu Cotea, președintele Comisiei Oenologie a OIV, etc.

Concursul are loc după cele mai dure reglementări existente: anonimatul complet, cel puțin 70% din experți străini în comisii, nu mai mult de 30% din probe primesc medalii, 50% din probe – din străinătate, prelucrare electronică a rezultatelor.

La etajul doi al Palatului Republicii a fost amenajată și o zonă de degustare pentru profesioniști, cu probele înscrise în concurs.

Sunt vinuri din Republica Moldova, România, Georgia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Rusia.

Multe dintre vinuri încă nu au fost scoase pe piață.

România este reprezentată de mai multe crame în concurs.

Iar georgienii au venit nu doar cu vinuri la Chișinău.

În paralel cu concursul de vinuri, la parterul Palatului Republicii are loc și o expoziție specializată: tehnologii, vinuri, viță de vie, etc. Intrarea este liberă, așa că îndrăzniți le degustări. Evenimentul va dura până la 18 februarie.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *