Muzica și vinul: 6 recomandări de asociere

Am avut aseară un duet neobișnuit la Purcari Wine Bar: împreună cu dirijorul Moldovan National Youth Orchestra, Andriano Marian, am testat cum se combină șase vinuri diferite, cu 6 piese diferite. Eu cu vinul, maestro — cu muzicuța!

blank

Să vă spun că a fost bine, ar însemna să nu zic nimic! Mai bine vă recomand și vouă ce am încercat noi, poate măcar în regim individual veți cerca vibrația divină pe care am simțit-o noi.

blank

Seara a debutat, cum era și firesc, cu un spumant: Alb de Purcari Brut. Și nu oarecare, dar medaliat cu aur la Effervescence du Monde în 2019. Mai mult, inclus în top 10 cele mai bune spumante din toată lumea la acest concurs. Andriano Marian a zis că s-ar potrivi cu coloana sonoră din „Ocean’s Twelve” — Crepuscolo sul mare de Piero Umiliani. Extraordinară armonie dintre efervescența spumantului și „mușcăturile” de strună.

blank

A urmat un alt hit eno-muzical. „Michelle” de The Beatles a acompaniat noul Chardonnay 2018 Barrel Fermented de la Chateau Cristi. „Tres bien ensemble” sunt cuvintele cheie care au asigurat liana dintre muzică și vin, acest Chardonnay prezentând o extraordinară împerechere cu baricul.

blank

Dacă mai erau sceptici, la următorul duet toată sala a aclamat: ÎNTR-ADEVĂR! Nu știu cum să vă redau prin cuvinte fiorii, serios, nu știu. Pur și simplu turnați-vă un pahar de Traminer de Purcari și dați pe Youtube „The Flower Duet„, că să vedeți cum vinul și muzica pot fi un tot întreg!

blank

La vinurile roșii, Feteasca Negră 2017 din gama Individo de la Chateau Vartely a valsat în tact cu Rapsodia Română a lui George Enescu. Trebuie să remarc că am servit acest vin „în orb”, iar connaiseurul care a ghicit soiul și producătorul s-a ales cu o sticlă cadou.

blank

În play list-ul nostru eno-gastronomic a urmat „Jesus to a Child” de George Michael. Această piesă a vrut să sublinieze finețea și eleganța lui Pinot Noir 2017 de la Novak Winery.

blank

Am încheiat tare. Un vin din două soiuri autohtone — Negre Fautor — cupaj de Feteasca și Rara Neagră. Dirijorul a insistat ca la acest vin să servească neapărat o voce autohtonă și, pe loc, a completat: mai tare ca Ștefan Petrache nu poate fi! Ascultați „Ce te legeni, codrule?„, ca să înțelegeți cum o piesă și un vin pot provoca o foarte puternică vibrație sufletească!

blank

Vinuri și ritmuri testate și recomandate. Like & share și urmăriți pagina Purcari Wine Bar, urmează noi proiecte interesante.

blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.