Cel mai bun cașcaval din lume, la Purcari Wine Bar

Brânza “Le Gruyère AOP surchoix, by Vorderfultigen and affineur Gourmino, Switzerland” a fost declarată cea mai bună din lume la competiția Wolrd Championship Cheese Contest 2022/23. 

blank
Sursa: https://www.falstaff.com/en/news/world-champion-cheese-title-goes-to-le-gruyere-aop-surchoix

Unicul concurs de acest fel s-a desfășurat în Wales, la finele anului trecut. 4 434 de mostre, provenind din 42 țări, au fost evaluate de 250 jurați internaționali.

blank
Sursa: https://www.falstaff.com/en/news/world-champion-cheese-title-goes-to-le-gruyere-aop-surchoix

Iată care au fost top 10 cașcavaluri ale concursului:

  1. Le Gruyère AOP surchoix, by Vorderfultigen and affineur Gourmino, Switzerland
  2. Gorgonzola Dolce DOP, De’ Magi, Italy
  3. Âlde Fryske, De Fryske, Netherlands
  4. Grosse Tomme de Bufflonne Cave Jacobine, Prolactine France
  5. Tomme de chèvre Cave Jacobine, Prolactine France
  6. Pata de Mulo Curado Los Payuelos, Quesería Artesanal Los Payuelos, Spain
  7. Greensward, Murray’s Cheese, US
  8. Devon Blue, Ticklemore Cheese, UK
  9. Grosse Tomme de chèvre Cave Rousseau, Prolactine France
  10. Spenwood, Village Maid Cheese, UK
blank
Sursa: Gourmino.ch

Când am citit această știre, pentru noi a apărut imediat provocarea: trebuie s-o aducem la Purcari Wine Bar! După o serie de eforturi (de ex: a trebuit să găsim translator, pentru că vânzătorul din Elveția vorbea un dialect tare local!), suntem bucuroși s-o oferim oaspeților noștri. Roata are 33 kilograme.

blank
Sursa: Gourmino.ch

Fritzenhaus (Gourmino AG) este o lăptărie și fabrică de brânză în regiunea Gruyère — partea francofonă a Elveției care produce renumitele cașcavaluri Gruyère AOP.

Afacerea — de la creșterea vacilor în libertate, lăptărie țărănească și afinarea în foste tunele militare montane — e derulată de fermieri locali.

Michael Spucher, cel mai renumit brânzar al fermei – deține de trei ori titlul de campion mondial la fabricarea cașcavalului (2022; 2018; 2008) în cadrul competiției Wolrd Championship Cheese Contest.

blank
Captură: Gourmino.ch

Alți brânzari Gourmino au la fel titluri similare la alte categorii, gen Emmentaler, Rahmtaler, etc.

Le Gruyère AOP, brânza unică din partea francofonă a Elveției, are gust de flori de munte delicate și ierburi alpine, care sunt tipice pentru regiune. Istoria sa datează din anul 1115: deja atunci, laptele din satele pitorești din regiunea Gruyère era prelucrat de către producătorii locali de brânză într-un produs remarcabil, cu un caracter puternic.

Laptele din care se fabrică Le Gruyère AOP este produs exclusiv de vaci care pasc în libertate în munți, fără însilozare.

În 2015, Gourmino a cumpărat 4 tuneluri militare folosite anterior pentru păstrarea munițiilor, galeriile militare fiind folosite în al 2-lea război militar.

Vom degusta cel mai bun cașcaval din lume miercuri, 15 martie 2023, într-un eveniment special la Purcari Wine Bar.

Puteți rezerva locuri pe: https://iticket.md/event/world-champion-cheese-tasting

La fel, în stoc limitat, cașcavalul va putea fi achiziționat la magazinul Cel Bun 44.

blank

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *