A fost lansată ediția în engleză a “Fine Wine Guide 2018”

Primul ghid al vinurilor bune din Republica Moldova “Fine Wine Guide 2018” este disponibil de luni, 10 decembrie 2018, și în versiune engleză, după ce acum o lună fusese lansată ediția în limba română. Traducerea și editarea ghidului în limbă engleză a fost posibilă datorită suportului Oficiului Național al Viei și Vinului, dar și a Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Redactarea de specialitate a fost făcută cu concursul portalului cu renume mondial Winerist, cu sediul la Londra.

blank

Ghidul în limba engleză a fost editat într-un tiraj de 3 000 de exemplare, urmând să fie distribuit gratuit în hotele și restaurante, amplasat la bordul aeronavelor Air Moldova, la misiunile diplomatice ale Republicii Moldova peste hotare, la Centrul de informare turistică a Republicii Moldova, agenții de turism, etc.

blank

De asemenea, ghidul în română și engleză va fi prezentat la ediția curentă a Vernisajului Vinului, care va avea loc pe 14 decembrie 2018 la Palatul Republicii. Totodată, primul ghid al vinurilor bune va fi prezentat la expoziții de specialitate peste hotare, la standul unic Wine of Moldova.

blank

“Fine Wine Guide 2018” a fost editat, în premieră în acest an, de către Andrei Cibotaru, autorul blogului FineWine.md și Victor Bunescu, fondatorul Vincuvin.shop. Ghidul conține o selecție de 50 de vinuri moldovenești, sortate pe trei categorii de preț: până la 125 de lei; între 125 și 225 de lei și peste 225 de lei. Selecția de vinuri a fost consultată cu experți de la Oficiul Național al Viei și Vinului, precum și cu un somelier din străinătate.

blank

Fine Wine Guide reprezintă o selecție non-erarhică de vinuri. Sunt peste 20 de crame reprezentate în această selecție, cu vinuri seci, spumante, ice-wine, albe, roze, roșii, etc. Partener general al proiectului este rețeaua Fourchette Gourmet.

blank

Pentru detalii suplimentare, contactați autorii:

Andrei Cibotaru, a.cibotaru@yahoo.com, +373 79727232

Victor Bunescu, victor.bunescu@vincuvin.shop, +373 79008918

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.