A venit primăvara: cu Rose & Sauvignon Blanc 2017 MinisTerrios

O mai fi zăbovit pe undeva primăvara meteorologică, dar un lucru e cert: primii vestitori sub formă de vin s-au sincronizat perfect cu primăvara calendaristică. Cele mai proaspete vinuri ale momentului — Sauvignon Blanc 2017 și Rose 2017 — de la mica vinărie MinisTerrios au fost prezentate aseară la vinoteca Embargo.

blank

Mă bucur că micii producători înțeleg și se țin de o cutumă: vinurile albe și rose (cu unele excepții) trebuiesc consumate cât mai fresh. Așa a făcut, de exemplu, Gogu Winery, care a punctat un fel de record: a lansat SB 2017 în ultima lună a lui 2017 și încă l-a și vândut în același an, estafeta cu Savignon Blanc fiind predată acum MinisTerrios-ului. Și n-am niciun dubiu că SB-ul lui Dan Prisăcaru va avea propriul succes comercial, că are toate componentele — vin bun, context bun, dar cel mai important — un foarte bun raport preț-calitate.

blank

Go green. Ceea cu ce respiră acest Sauvignon Blanc 2017 se numește prospețime.

blank

Avem un pahar de culoare străvezie, cu ușoare reflexii galben-verzui și o expresie aromatică foarte puternică: fructe verzi, frunze de coacăză și viță de vie, curpen de roșie, într-un cuvânt, arome vegetale pronunțate. So green! Atacul aromatic este susținut de o aciditate care pleacă dinspre mediu în sus, ceea ce alături de alcoolul moderat de 12.1%, îl va face să se ducă vara ca apa-n nisip.

blank

Ediție limitată — puțin peste 2000 de sticle — și o să repet aici sfatul pe care i l-am dat unei cumătre care a gustat vinul în avanpremieră: ia câteva lăzi, că la vară o să fie la mare căutare, dar ca și anul trecut, deja nu va mai fi în vânzare.

blank

Noi am asociat acest Sauvignon Blanc cu stridii proaspete, un pairing care provoacă orgasm gastronomic. De altfel, în fiecare zi de joi e sărbătoarea stridiilor la Embargo (atenție, ele se comandă însă din timp), așa că puteți exersa pe propria papilă această combinație fantastică.

blank

Perspective roze se întrevăd și pentru Rose 2017 MinisTerrios, un cupaj de Merlot și Pinot Noir. Această madamă pe bicicletă redă atât de fidel caracterul vinului, sprinten și temperamental.

blank

So pinkey. Vorbim de o nuanță roz de somon, cu arome de fagi și cireșe, cu un gust proaspăt și răcoritor. Perfect pentru zilele însorite.

blank

Vinurile costă pe raft 129 de lei, un raport preț-calitate foarte adecvat. Lucrurile aparent imposibile sunt, așadar, tot mai cu putință, iar pentru asta admirăm la rândul nostru crama MinisTerrios, împreună cu sufletul ei, micul vinificator Dan Prisăcaru. Like & share.

blank

blank

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.