Cinci accesorii pe care trebuie să le aibă fiecare amator de vin

Servirea corectă a vinului presupune obligaţia de a avea un şir de ustensile, care fac mai plăcută plăcerea de a bea vin. De la destuparea sticlei, până la turnat şi păstrat – omenirea a inventat demult accesorii pe care moldovenii (vinificatori din talpă!) nu se prea înghesuie să le folosească. Dar, ar trebui. FineWine a întocmit o listă cu cinci accesorii de la Pulltex (unul dintre cei mai mari producători din domeniu) pe care trebuie să le aibă în posesie fiecare amator de vin bun.

1.Tirbuşon

13194fa554d454483362d9e121205ab7_720x600

Un desfăcător rafinat va fi neapărat un motiv de mândrie pentru posesor, care totodată arată şi respectul pentru conţinutul sticlei. Sommelierii din toată lumea se folosesc nu de chichiţe, ci de tirbuşonul classic: cel cu 2 drepte, spirală cu cinci rotaţii şi un tăietor de capişon. Cu un astfel de tirbuşon, puteţi desface uşor sticla, fără a deteriora dopul sau sticla. Preţul unui tirbuşon variază între 120 – 300 lei, în funcţie de model şi materialul din care e făcut.

 2. Cooler bag

BIC-81071_Default

Temperatura este vitală atunci când vine vorba de servirea corectă a vinului. De asta, e obligatoriu să aveţi în sertar cel puţin un cooler bag. El permite să păstrăm vinul rece sau să-l răcim rapid dacă a stat anterior la cald. Stă, de regulă, cuminte în congelator şi nu cere de mâncare. În schimb, când e cald afară, e de nepreţuit. Exemplarul din imagine îi bun şi prin faptul că ascunde sticla în întregime, respectiv, poate fi folosit ca husă la degustaţiile în orb. La urma urmei, se poate de dus sticla aşa la plajă. Un cooler bag costă cam 260 lei.

3. Drop saver

big_327edesktop

3 bucăţi la 110 lei. De ce este nevoie de antipicurătoare? Ca să nu lăsam pete pe faţa de masă şi, respectiv, să nu avem probleme cu soţia. Drop saver-ul este foarte comod în exploatare şi poate fi folosit de nenumărate ori. Şi da, vinul curge aşa mult-mult mai frumos.

4. Pâlnie de aerare

Artileria grea, pe care mai bine odată s-o vezi, decât de 7 ori să auzi. Vă invit să urmăriţi cum funcţionează o pâlnie de aerare, care permite oxigenarea vinului de 2-3 ori mai rapid decât în regim normal. Este extrem de utilă atunci când aveţi un vin vechi, dar foarte puţin timp la dispoziţie pentru aerare. În plus, procedura este în sine foarte „wow”, deci, prietenii vor fi uimiţi de procedura de decantare şi ve-ţi creşte induscutabil în ochii lor. Costa 570 de lei.

5. Wine saver

Pompa pentru vacuumare este cel mai genial accesoriu pentru păstrarea vinului. Atunci când aţi deschis o sticlă şi – se mai întâmplă (?), nu o bei toată – atunci pompa ajută la „salvarea” vinului. Cu ajutorul acesteia, aerul este scos din sticlă, vinul nu se oxidează şi mâine poţi reveni la vinul deschis azi. Îi bun lucru. Garantat 100%.

pompe-vide-air-bouchon-pulltex

Fiecare din aceste accesorii paote fi oferită în calitate de cadou. Îs utile, îs frumoase, îs plăcute ochiului şi sufletului.

Puteţi să găsiţi aceste accesorii, dar şi multe altele, la standurile Pulltex din Fourchette, magazinele specializate Vinurile Moldovei, wine.md, Boiar Wine House, precum şi la vinăriile Purcari şi Chateau Vartely.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *