Cimislia Wineries a fost admisă în monopolul suedez

Cimislia Wineries a devenit prima companie din Republica Moldova admisă în monopolul de stat al alcoolului Systembolaget din Suedia. Vinurile moldoveneşti revin astfel în vânzare pe piaţa suedeză după o pauză de aproape trei ani.

DSC_0067

Systembolaget reprezintă un monopol de stat care controlează absolut toate vânzările de produse alcoolice mai tari de 2.5%. Reţeaua numără 426 de magazine în toată ţara, iar întreg sortimentul numără peste 2 300 de poziţii. Monopolul de stat suedez a acceptat până acum vinuri din 40 de ţări.

Cimislia Wineries a început pregătirile pentru tenderul suedez în 2014. Pentru a primi acceptul de a exporta în Suedia, compania a trecut un şir de proceduri, inclusiv o inspecţie a partenerilor suedezi a tuturor proceselor tehnologice.

DSC_0053

Cimislia Wineries va livra un cupaj de Cabernet Sauvignon şi Merlot – arome de fructe proaspete şi un gust plin, balanţat.

Cimislia Wineries este singura compania admisă pe piaţa suedeză. Anterior, Purcari a intrat similar în monopolul de stat Vinmonopolet din Norvegia.

DSC_0193

Din portofoliul companiei Cimislia Wineries fac parte mărcile Chi Vintage, Albastrele,  Cuveé Aleksander, Podium. Cimislia Wineries este parte a grupului de companii Dragan Group.

Preferatul meu este Cuveé Aleksander

acorex-blanc-de-blanc-cuvee-aleksandr-chardonnay-351x470

Şi Sauvingon Blanc

MK3_4809

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.