Despre ritm și foc: Tempranillo
Lumea a sărbătorit pe 14 noiembrie International #Tempranillo Day, iar Moldova s-a alăturat, în premieră, acestei sărbători. Ne-am alăturat, mai bine zis, o mână de oameni buni la o degustare „orizontală”, organizată de Fautor Winery, împreună cu FineWine, la Purcari Wine Bar.
Ca să fie cu adevărat Spanish Night, am pus la bătaie un Jamon spaniol de cea mai bună calitate, tăiat domol pe parcursul serii de maestrul „cortador de jamones”, Pavel Guzun.
Desigur, și un fundal muzical cu accent spaniol — spanish guitar în interpretarea maestrului Alexandr Mironov.
Ne-au încântat privirea și mici detalii. Ați știut că acest trandafir se numește El Toro?! L-am ales nu întâmplător…
Desigur, tema principală a serii a fost vinul. Am degustat 5 tipuri:
- Tempranillo 2019 Fautor – un vin tânăr, nefiltrat, nelucrat. Un mare potențial!
- Tempranillo 2017 Fautor – proaspătul „buhăieș” revenit cu aur din Viena.
- Tempranillo 2017 Fautor Aurore Feteasca Neagră & Tempranillo
- Tempranillo 2015 Fautor – debutul companiei; aur la Mundus Vini.
- Tempranillo 2015 Marques de la Concordia Rioja Crianza
Fiecare și-a găsit un favorit. Ale mele au fost Fautor 2015 și 2017.
Vii, strălucitoare, fructate și în acelaș timp cu suficientă vigoare. Mi se pare că oaspeții și-au regăsit caracterele în aceste vinuri.
Tempranillo, puțin „exotic” pentru Moldova este, de fapt, al treilea cel mai răspândit soi roșu la nivel mondial. Fautor a plantat 3 hectare de viță de vie la Romănești, Leova — mi se pare mai degrabă din experiment, care iată a reușit.
Marin Lavric, reprezentantul Fautor i-a îndemnat pe oaspeți să compare Moldova cu Spania.
Și se pare că vinurile din Moldova pot produce plăcere!
Savurați #Tempranillo și urmăriți pagina Purcari Wine Bar — întotdeauna avem de deschis ceva bun pentru Dvs 😉 O facem cu pasiune <3