DeVin & DeGust: 6 mai la Ungheni

Festivalul deliciilor oeno-gastronomice din regiunile cu Indicație Geografică Protejată ale Moldovei revine! Cea de-a doua ediția, se desfășară de această dată la UNGHENI, unde mai mulți oaspeți din țară și de peste hotare sunt așteptați la un chef de zile mari.
Festivalul „DeVin & DeGust” este un eveniment care celebrează Vinul Moldovei asortat cu bucate tradiționale și cultura specifice fiecărei regiuni cu Indicație Geografică Protejată (IGP) din țara noastră.

blank

Pe 6 mai 2018, în orașul Ungheni (Aleea de Castani intersecție cu Piața Independenței) puteți participa la o sărbătoare a gustului, aromelor și tradițiilor autohtone, destinată întregii familii.

Evenimentul este centrat pe cele 4 regiuni vitivinicole IGP ale Moldovei:
Regiunea IGP „Codru”
Regiunea IGP „Ștefan Vodă”
Regiunea IGP „Valul lui Traian”
Regiunea IGP „Divin”.

Experiența „DeVin & DeGust” oferă posibilitatea unică de a descoperi potențialul vitivinicol, gastronomic, turistic și cultural caracteristice zonelor IGP. Vizitatorii evenimentului vor achiziționa câte un pahar pentru degustări și harta amplasării zonelor, cu ajutorul căreia, într-o singură zi, vor putea „călători” imaginar și gustativ în fiecare regiune IGP. Aici vor învăța despre consumul responsabil al vinului și asocierea acestuia cu gastronomia locală, vor participa la degustări de vin și bucate originare din regiunile IGP, vor asista la teatru gastronomic și masterclass-uri ținute de bucătari și somelieri renumiți și se vor bucura de un spectacol cultural deosebit, oferit de artiștii din regiuni:

1. Colectivul etno-folcloric ”Plăieșii”
2. Pasha Parfeni .
3. Geta Burlacu și Petru Hăruță
4. Formația ”Etno Republic” și Dj Marcus Lawyer

În afară de cele 4 zone dedicate regiunilor cu Indicație Geografică Protejată, evenimentul va mai cuprinde: Școala Vinului, Zona de divertisment, Zona de odihnă și Zona pentru copii – decorate în stil rustic și dotate cu toate elementele necesare pentru relaxarea și distrarea amatorilor de delicii oeno-gastronomice.

Festivalul „DeVin & DeGust” este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, UVV IGP „Codru”, „Ștefan Vodă” , „Valul lui Traian” și Asociația Producătorilor de Brandy și Divin, cu scopul de a pune în valoare potențialul oeno-gastronomic al regiunilor cu Indicație Geografică Protejată, sporind notorietatea brandului de țară Vinul Moldovei și a vinurilor de calitate cu IGP.

Intrarea la eveniment ESTE LIBERĂ

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.