Micii producători de vin, în marele retail

Am intrat zilele trecut la magazinul Fourchette de pe Calea Ieșilor și mare mi-a fost mirarea și bucuria: în sfârșit, avem un raft cu micii producători de vin într-un lanț mare de magazine!

Cititorii acestui blog știu că micii producătorii de vin sunt o mare pasiune a amatorilor de vin, doar că nu întotdeauna ei erau disponibili pe raft. Trebuia să cauți vinurile lor ba într-o vinotecă, ba — în alta…

Acum, înțeleg că a apărut un distribuitor care se ocupă exclusiv de promovarea micilor producători de vin. E de bine!

De exemplu, Vinăria Nobilă, care abia de putea fi găsită de curând prin oraș, acum — într-o diversitate de invidiat.

blank

blank

Și vinurile lui Ilie Gogu de la Căușeni, tot aici, într-o varietate mare.

blank

Sauvignon Blanc 2017, Rose 2017 și Roșu Împărat de la MinisTerrios — adevărate bijuterii pentru amatorii de vinuri bune.

blank blank

O altă vinărie mică de la sudul Republicii Moldova — Novak, cu câteva mostre de Chardonnay, dar și cu celebrul deja Alb de Onițcani.

blank

Pelicanul Negru – o altă „pasăre rară”, în materie de vinuri, alături de Asconi — un producător nu tocmai mic, dar care nu se găsește la orice pas.

blank

În general, m-am uitat dintr-o parte la schimbările calitative care se produc pe rafturi și m-am bucurat pentru consumatori. Mai rămân, desigur, multe vinuri dulci și demidulci, multe vinuri cu defecte și sub orice critică, dar mișcarea este într-o direcție bună.

blank blank

Și încă o bilă albă pentru Fourchette — vinuri rose din roada anului 2017 ținute la frigider. Like!

Sper să se „molipsească” și alți retaileri, că de ce la o adică berea poate fi ținută în frigider, iar pentru vinuri nu aveți loc?!

blank

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *