Micii producători de vin, în marele retail

Am intrat zilele trecut la magazinul Fourchette de pe Calea Ieșilor și mare mi-a fost mirarea și bucuria: în sfârșit, avem un raft cu micii producători de vin într-un lanț mare de magazine!

blank

Cititorii acestui blog știu că micii producătorii de vin sunt o mare pasiune a amatorilor de vin, doar că nu întotdeauna ei erau disponibili pe raft. Trebuia să cauți vinurile lor ba într-o vinotecă, ba — în alta…

Acum, înțeleg că a apărut un distribuitor care se ocupă exclusiv de promovarea micilor producători de vin. E de bine!

De exemplu, Vinăria Nobilă, care abia de putea fi găsită de curând prin oraș, acum — într-o diversitate de invidiat.

blank

blank

Și vinurile lui Ilie Gogu de la Căușeni, tot aici, într-o varietate mare.

blank

Sauvignon Blanc 2017, Rose 2017 și Roșu Împărat de la MinisTerrios — adevărate bijuterii pentru amatorii de vinuri bune.

blank blank

O altă vinărie mică de la sudul Republicii Moldova — Novak, cu câteva mostre de Chardonnay, dar și cu celebrul deja Alb de Onițcani.

blank

Pelicanul Negru – o altă „pasăre rară”, în materie de vinuri, alături de Asconi — un producător nu tocmai mic, dar care nu se găsește la orice pas.

blank

În general, m-am uitat dintr-o parte la schimbările calitative care se produc pe rafturi și m-am bucurat pentru consumatori. Mai rămân, desigur, multe vinuri dulci și demidulci, multe vinuri cu defecte și sub orice critică, dar mișcarea este într-o direcție bună.

blank blank

Și încă o bilă albă pentru Fourchette — vinuri rose din roada anului 2017 ținute la frigider. Like!

Sper să se „molipsească” și alți retaileri, că de ce la o adică berea poate fi ținută în frigider, iar pentru vinuri nu aveți loc?!

blank

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.