Doi moldoveni în juriul IWCB 2016

Doi moldoveni vor face parte din juriul International Wine Contest Bucharest (IWCB), cel mai important concurs de vinuri din Europa de Est, care se va desfăşura, între 26-29 mai, la Focşani, Vrancea. Este vorba de Gheorghe Arpentin, preşedintele Uniunii Oenologilor din Moldova, care are mandat de expert al Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV). Domnul Arpentin este degustator autorizat, membru profesionist al societăţii americane de oenologie.

scoala-620x349

Cel de-al doilea jurat din Republica Moldova este Vasile Luca, ministru adjunct al Agriculturii. Domnul Luca este de profesie inginer-tehnolog, a fost declarat vinificatorul anului 2015 în Republica Moldova (pe atunci lucra la Cricova) şi este deseori jurat în concursurile internaţionale de vin.

mold2-10005569

Începând cu acest an, IWCB devine concurs itinerant, deplasându-se la fiecare ediţie într-o altă zonă viticolă, iar în mai se va desfăşura la Focşani, în mijlocul celui mai mare bazin viticol românesc – Vrancea.

144

IWCB devine primul concurs din lume sub egida OIV care nu mai percepe taxe de jurizare pentru vinurile înscrise. Toate probele vor testate în laborator, înainte de a fi prezentate juraţilor. IWCB 2016 va avea 7 comisii de jurizare, fiecare având în componenţă 3 juraţi străini (de la SUA, până la Rusia, Franţa şi Italia) şi 2 juraţi români. Mai mult, trei Masters of Wine vor face parte din panelul de jurizare.

sala-jurizare-iwcb-2015

FineWine este, în premieră, partener media oficial al IWCB 2016. Pe parcursul competiţiei, vom transmite live de la Focşani, inclusiv despre prestaţia vinurilor din Moldova la cel mai important concurs din Europa de Est.

 

 

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.