Două vinării din România și Republica Moldova s-au unit pentru un vin comun

Crama Liliac din România și Castel Mimi din Republica Moldova au lansat, în premieră, o serie comună de vinuri — Tandem —care „unește experiența și tradiția” celor două vinării din două state. Lansarea a avut loc săptămâna trecută la București, iar aseară noile vinuri au ajuns și la subsemnatul.

blank

Parteneriatul dintre cele două crame presupune o „investiție comună în lansarea noii colecții de vinuri, de 300.000 de euro”, potrivit unui comunicat de presă comun. Liliac și Castel Mimi doresc să acopere piața din România, unde se așteaptă la o creștere naturală de 50% pe an, cu 60.000 de sticle vândute în primul an de la lansare. Deocamdată, este țintită piață românească, dar și alte piețe europene.

blank

Colecția Tandem cuprinde 3 sortimente de:

Tandem Roșu – Un cupaj de Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră din Moldova, produs la Castel Mimi.

Tandem Rosé – Un rosé produs 100% din struguri Merlot, cu originile în regiunea viticolă a Moldovei, ce poartă semnătura Castel Mimi.

Tandem Alb: Un cupaj dintre soiuri internaționale (Sauvignon Blanc) și autohtone (Fetească Regală), produs în Transilvania, de crama Liliac.

blank

Povestea din spatele acestei colecții începe cu prietenia dintre managerii cramelor — Adrian Trofim de la Castel Mimi și Miron Radic de la Crama Liliac — foști colegi de facultate la Viena, care au decis să-și „unească experiența și expertiza pentru a crea o colecție premium de vin care să simbolizeze prietenia și colaborarea”.

blank

Proiectul respiră cu simbolism, de la capsulă la contra-etichetă.

blank

Tandem alb reprezint un cupaj extraordinar dintre soiuri internaționale (Sauvignon Blanc) și autohtone (Fetească Regală), produs în inima Transilvaniei de crama Liliac. Reprezentativ pentru terroir-ul transilvănean, acesta se remarcă prin prospețimea și aciditatea ridicată, specifice zonei viticole Lechința. Prezintă note de soc și citrice, pe când buchetul gustativ crocant și puternic fructat îl face un vin ușor de savurat.

blank
blank
blank

Tandem Rosé este produs 100% din struguri Merlot, cu originile în notoria regiune viticolă a Moldovei și care poartă semnătura Castel Mimi. Oferă un buchet fin cu arome de fragi și caise. Gustativ se resimt note de grapefruit, rodii și zmeură. Postgustul este proaspăt, cu un final fructat și de durată.

blank

Tandem roșu este un blend de Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră din inima Moldovei, produs conform celor mai frumoase tradiții ale vinăriei Castel Mimi. Buchetul aromatic este dominat de nuanțe de prune uscate, smochine și brândușe. Gustativ, pot fi savurate senzații de cireșe sălbatice și mure, cu o atingere ușoară de ciocolată neagră în postgust, pe când corpul plin și rotund este susținut de tanini copți și picanți.

Noua colecția va putea fi găsită pe rafturile retailer-ilor mari, prezenți pe piața din România, însă, Castel Mimi și Liliac au în vedere și exportul pentru anii următori.

blank

You may also like...

1 Response

  1. 21 aprilie 2022

    […] Colecția Tandem cuprinde trei sortimente: Tandem Roșu – Un cupaj de Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră din Moldova, produs la Castel Mimi. Tandem Rosé – Un rosé produs 100% din struguri Merlot, cu originile în regiunea viticolă a Moldovei, ce poartă semnătura Castel Mimi. Tandem Alb –Un cupaj dintre soiuri internaționale (Sauvignon Blanc) și autohtone (Fetească Regală), produs în Transilvania, de crama Liliac, scrie finewine.md. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.