Wine Friendly: Buffalo Steak House & F’Autor

Viguros, curajos, onest, franc, plin și rotund – sunt principale note ale vinului Illustro de la F’autor. Podgoriile vinăriei sunt amplasate pe pantele spre râul Prut, în imediata apropiere a Codrilor Tigheci și a Mării Negre, ceea ce creează un climat unic pentru producerea unui vin nobil și plin de caracter.

Fiind un susținător și promotor al culturii consumului calitativ de vinuri, Vinăria F’autor colaborează cu restaurantele pentru ca vinurile sale să fie asociate perfect cu bucatele servite în localuri. Astfel, un parteneriat savuros a fost creat cu restaurantul Buffalo Steak House, care este unul dintre cele 12 acreditate „Wine Friendly” de Oficiul Național al Viei și Vinului în parteneriat cu Proiectul USAID de Competitivitate.

O simbioză excelentă pentru vinul roșu Illustro este steak-ul Tomahawk de la Buffalo Steak House. Acest tandem îți va oferi experiențe gustative greu de uitat, pentru că steak-ul Tomahawk la rândul său este caracterizat prin cuvintele: putere, fibros, suculent, XXL, în sânge.

RUXANDA LIPCAN, director de marketing, Vinăria F’autor:

HUiYNUImar7sxmYyl7gXLrFqK1_vyAyXgs2qjOsrN1w,789nb8_X7FUVt6wph1UapWFmTL9oLM-ccHeQNTYq7UQ,S5qOMB8SmQXQlKnIid-dj4MXrWZCGHzWhJertUrGD8E,s5nZRlQOgDunvragm2g0kCHOpCPv0HbQ980oKDbe-mU,xg5sbXl61EFbI6H0a2jNuyNNOu0nMi4seIG

„Vinul Illustro este un asamblaj din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, un cupaj clasic din regiunea Bordeaux, dar care este deosebit în contextul moldovenesc. Vinul are o culoare roșie generoasă și cucerește prin note complexe de prune bine coapte, smochine, cafea și ciocolată fină. Acest vin poartă amprenta terroir-ului din care se naște  – regiunea Valul lui Traian, sudul Moldovei. Se maturează în liniște și răbdare timp de 18 luni în barrique din stejar francez. Vinul este lansat în ediție limitată de doar 6395 sticle din strugurii proveniți de pe plantațiile Vișinești și Filipeni.”

OXANA CONSTANTINOVA, proprietar, restaurantul Buffalo:

X2DHJ5OJhmSWxclSibWwweyo1RGZnTnlTocHxNKLjXE,ShvUbURGF81RqXb9nrQAl2-wH34drlqli4ibrLeZakM,M67a6okL_ddGN6vJYnl2x_hQBvj5qD5Q3M0s57rardI,1DY2nDsMs94q87vAV91dg41Jsi4IHYJq_eBMGzjnkUA,HRzGRXmFZvupEnTVfTKbELkRzjkSwu8z__h

 „Steakul Tomahawk este un antricot cu osul foarte lung, maturat cu răbdare și diligență timp de șase săptămâni. Steakul Tomahawk, așa cum îl trădează și numele, se aseamănă cu celebra secure de război indiană. Are o tăietură spectaculoasă și o eleganță dramatică. Friptura este foarte aromată datorită cantității de grăsime, rămânând totodată fragedă. Porția variază între 800 gr și un kg și vine asezonată cu fulgi de sare de mare, stropită cu ulei de măsline extravirgin de cea mai înaltă calitate.”

Dare to be Wine Friendly (Îndrăznește să fii Amic al Vinului) și urmărește-ne pe  pagina de Facebook Wine of Moldova pentru a cunoaște Vinul Moldovei, oamenii care îl crează, precum și pentru a deprinde cultura consumului calitativ și conștient de vin.

Despre Vinăria F’autor

Compania F’autor a fost fondată în anul 1997. Pe parcursul anilor 2003-2006 a avut loc plantarea viţei-de-vie pentru ca astăzi podgoriile companiei să se extindă tot mai mult. Atât vinăria, cât şi plantaţiile sunt amplasate în microzona Tigheci, făcând parte din zona viti-vinicolă „Valul lui Traian”, de la sudul Moldovei. În 2010 a apărut pe piața din Republicii Moldova și marca F’autor şi au fost lansate primele vinuri pe piaţa locală sub acest brand.
Îndată după lansarea brandului, F’autor s-a regăsit în short-listul concursului internaţional „Identity: Best of the Best 2010” pentru logo şi identificare vizuală a mărcii. De asemenea, a obţinut locul trei la categoria „Etichetă şi ambalaj’’ la Festivalul Internaţional din Moscova „Red Apple-2010” pentru design.  A obţinut şi medalia de aur „Marca comercială a anului 2010”, nominalizarea „Debutul Anului”. În plus, imaginea produsului F’autor, datorită identificării sale vizuale originale, a fost selectată şi plasată pe renumitul site de ambalaje unice „The DieLine”.

 Despre Programul „Wine Friendly”

Distincția „Wine Friendly ” este oferită de Oficiul Național al Viei și Vinului celor mai bune restaurante din țară, care, în urma unui proces riguros de selecție, evaluare și perfecționare profesională, primesc Acreditarea de Calitate în Servirea Vinului. Procesul de acreditarea a localurilor se desfășoară în conformitate cu standardele de calitate în domeniul serviciului de vinuri, sub egida Asociației Europene de Sommelier.

Cele 12 restaurante care au primit deja distincția de „Wine Friendly” sunt: Pani Pit, Codru, Oliva Riscani, Kiku, Propaganda, Buffalo, Pegas, UpTown, Qbar, Gastrobar, Vatra Neamului și My Cafe. Logo-ul „Wine Friendly” aplicat la intrarea în localuri reconfirmă nivelul înalt de calitate al servirii vinului, deținerea unui asortiment larg de vinuri autohtone, precum și o atmosferă prietenoasă, oferte speciale și evenimente de promovare a culturii consumului vinului de calitate.

(P)

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.