Cricova și restaurantul DownTown – tandem de pasiune și culori

Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) facilitează prietenia dintre Vinul Moldovei și restaurantele din capitală. În acest sens ONVV  împreună cu partenerul său strategic Proiectul USAID de Competitivitate au lansat programul „Wine Friendly”.

În prima etapă a programului 12 restaurante au fost acreditate „Wine Friendly”.  Printre acestea se regăsește și restaurantul DownTown din cadrul hotelului Codru, care are un nivel înalt de calitate al servirii vinului, deține un asortiment larg de vinuri autohtone, promovează cultura consumului vinului și deține măiestria de armonizare a bucatelor cu vinul potrivit.

Un exemplu elocvent de tandem de pasiune și culori dintre bucate și vin este combinația dintre Vinul spumant classic blanc de Noir de la Cricova și aperitivul ceviche prezent în meniul Restaurantului Downtown – combinație care va lăsa o amprentă gustativă inconfundabilă celor care le vor servi.

Sorin Maslo, Șef al Departamentului de Marketing, Combinatul de Vinuri Cricova SA:Vinul spumant classic blanc de Noir de la Cricova este produs la cele mai înalte standarde, valabile și în regiunea Champagne, din Franța. Este produs din struguri roșii, de soi Pinot Noir, recoltați de pe plantațiile proprii. Acest vin, maturat pe o perioadă de trei ani, în renumitele galerii Cricova, prezintă un echilibru între aciditate, nuanțele gustative și cele de maturare ale vinului. Vinul are o efervescență subtilă și nobilă, un gust plin și o delicatețe impresionantă. Vinul spumant Pinot extra Brut a fost apreciat cu o medalie la concursul cel mai renumit din Franța Effervescent du Monde și a fost produs într-o cantitate limitată de doar 30.500 de sticle.”

Vita Boguțcaia, reprezentant al Restaurantului Downtown, hotelul Codru : „Ceviche este un aperitiv de origine peruviană, în care ingredientul principal este peștele proaspăt. Delicatețea acestui aperitiv se simte în combinația dintre fructul pasiunii asortat cu lupul de mare. Cu un ceviche adevărat, putem răspunde celor mai nobile pretenții. Asocierea acestui aperitiv cu un vin spumant de calitate ar fi o combinație perfectă. “

Dare to be Wine Friendly (Îndrăznește să fii Amic al Vinului) și urmărește-ne pe  pagina de Facebook Wine of Moldova pentru a cunoaște Vinul Moldovei, oamenii care îl crează, precum și pentru a deprinde cultura consumului calitativ și conștient de vin.

Despre Combinatul de vinuri Cricova

Combinatul de vinuri Cricova susține și promovează conceptul de „WineFriendly”, pentru că anume în restaurante se elaborează combinațiile profesioniste între bucatele servite și vinurile de calitate, care contribuie la educarea consumului calitativ și conștient de vinuri naționale.

Cricova este liderul pe piața vinurilor din Republica Moldova, fiind totodată cel mai notoriu brand din țară. Marca comercială Cricova este evaluată la aproximativ  40 mil. dolari americani. Combinatul de Vinuri Cricova este recunoscut pentru vinurile sale spumante, produse conform celor mai riguroase standarde de calitate, urmând metoda tradițională de producere („metoda champenoise”). Vinurile spumante de la Cricova sunt apreciate cu distincții și medalii la cele mai prestigioase concursuri internaționale, alături de vinurile spumante Champagne, Cava, Sekt și altele. În 2015, spumantul extra-brut Cricova «Pinot Noir», seria Blanc de Noirs, a obţinut medialia de argint la prestigioasa competiţie  „Effervescent du Monde”, care s-a desfăşurat  în Franța.

În ultimii ani, Combinatul Cricova a făcut investiții majore în tehnologii moderne, echipamente și podgorii, care i-au permis atingerea unui nivel înalt de calitate pentru vinurile liniștite. Vinuri precum „Magnific”, „Virgin”, „Vin Nobil”, dar și segmentul de vinuri „Orașul Subteran” au impresionat experții și amatorii de vinuri. Cricova este unul din producătorii care își propune să valorfice și să promoveze vinurile produse din soiuri autohtone.

Despre Programul „Wine Friendly”

Distincția „Wine Friendly ” este oferită de Oficiul Național al Viei și Vinului celor mai bune restaurante din țară, care, în urma unui proces riguros de selecție, evaluare și perfecționare profesională, primesc Acreditarea de Calitate în Servirea Vinului. Procesul de acreditarea a localurilor se desfășoară în conformitate cu standardele de calitate în domeniul serviciului de vinuri, sub egida Asociației Europene de Sommelier.

Cele 12 restaurante care au primit deja distincția de „Wine Friendly” sunt: Pani Pit, Codru, Oliva Riscani, Kiku, Propaganda, Buffalo, Pegas, UpTown, Qbar, Gastrobar, Vatra Neamului și My Cafe. Logo-ul „Wine Friendly” aplicat la intrarea în localuri reconfirmă nivelul înalt de calitate al servirii vinului, deținerea unui asortiment larg de vinuri autohtone, precum și o atmosferă prietenoasă, oferte speciale și evenimente de promovare a culturii consumului vinului de calitate.

(P)

 

You may also like...

2 Responses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.